TOP

‘My Name’, la teràpia de grup salvatge d’Apotropaico

El grup de thrash metal eivissenc Apotropaico acaba de llançar un dels vídeos més impactants i destroyers de la producció musical eivissenca recent. La banda explica a les xarxes socials que ‘My Name’, que està inclòs en el seu recent treball d’estudi Reborning, parla de “la imperiosa necessitat que tenim d’etiquetar a la gent que no intenta mossegar la pastanaga lligada al seu cap”. Emmarquen la història en una teràpia de grup salvatge en la qual participa una col·lecció de llunàtics de diversa tipologia, interpretats per una col·lecció d’amics de la formació, així com els seus propis integrants.

El guió del vídeo és obra del frontman, Pablito Kiaro, que a més l’ha dirigit i editat, mentre que els operadors de càmera han estat Alejandro Iborra i Germán Roz. Entre els amics/actors que han exercit magistralment de desnortados, fins a l’extrem que qualsevol d’ells podria haver passat desapercebut entre la quadrilla de pertorbats que liderava Jack Nicholson a ‘Algú va volar sobre el niu del cucut’, Bartu Riera, Elena Wachinfly, Débora Vaquer, Pablo Morganti, Oscar Moreno, Gregory Jailhouse Rock, Loga Gómez Ribas, Lali Gyver i Carlos F. Ramírez.

En l’actualitat, Apotropaico el formen Pablo Kiaro (veu), Teo Mochen (baix), Iván Tamarit (guitarra) i Manolo Guerra (bateria). És un dels grups de thrash i heavy metal més prestigiosos de l’illa, amb un repertori plagat d’implacables riffs de guitarra, línies de baix agressives, bateries accelerades i un cantant que li posa tanta passió que contagia al públic des dels primers compassos en qualsevol concert.

Després d’un àlbum de debut el 2018 anomenat A Reason to Exist, que ja va establir les bases de la seua música, el 2020 va arribar el seu segon treball, Under Control, amb el qual varen incrementar la seua reputació en el panorama metaler hispà. El novembre passat va arribar per fi Reborning, un EP amb cinc temes i dos bonus tracks en el format físic. Aquest vídeo és un bon exemple de la potència que han aconseguit amb ell.