TOP
Actualitat
Joan F. Ribas

‘Wandering Dog’, el videoclip de Ras Smaila que viatja d’Eivissa a Àfrica

El bluesman africà Ras Smaila, un dels músics més coneguts d’Eivissa, acaba de publicar un nou videoclip amb la cançó ‘Wandering Dog’, les imatges del qual han estat rodades a Eivissa i Àfrica. Tant la lletra com la música estan compostes per l’artista de Benín i els escenaris on s’ha filmat són el bar Es Birra des Canar, Dalt Vila i la capital angolesa Luanda.

La veu i la guitarra són a càrrec del propi Ras, mentre que Ablaye Seck interpreta el djembe i les congas, i Kimberly Looijen, que a més maneja la càmera en els escenaris eivissencs, interpreta al fantasma que apareix de fons, que és una creació del concepte Neverland Ibiza. Les imatges del passeig africà funcionen a la manera de flashback i varen ser realitzats en el seu moment per Ras. La cançó s’ha gravat al Neverland Ibiza Studio.

Ras Smaila és un dels bluesman més actius d’Eivissa, encara que el seu estil oscil·la també cap l’afrofunky, el soul i el reggae. Nascut a Porto Novo, la capital de Benín, es va formar a França i, després d’un període a Londres i altres llocs, es va establir a Eivissa, on ja porta uns anys. En els escenaris pitiusos sol actuar en solitari o acompanyat de la seva banda, Serial Groovaz, per la qual han passat alguns dels millors músics de l’illa.

El seu repertori alterna clàssics del blues amb temes de Jimi Hendrix, Bob Marley i altres, així com creacions pròpies que han quedat recollides en els diferents àlbums que ha anat publicant al llarg de la seua carrera, alguns dels quals poden gaudir-se a les principals plataformes de música per streaming.

Últimament desenvolupa el projecte de teatre musical Neverland Ibiza que també porta ball i que realitza al costat de la cantant i ballarina Kimberly Looijen i altres artistes.