TOP

Milonga del pescador’, l’espectacular videoclip de Stories on Strings

Una de les propostes més interessants que han irromput recentment en el panorama musical eivissenc és el duo instrumental de guitarra Stories on Strings, format per Denis Stern i Yan Adrover. Avui mateix, els dos músics han llançat el primer videoclip amb una composició pròpia, titulada ‘Milonga del pescador’, que constitueix tot un homenatge a la vida dels pescadors de l’illa.

La cançó es va gravar fa unes setmanes en els estudis Can Cala, a Sant Josep, sota la producció de P. J. González, que també té un protagonisme destacat en el vídeo. Aquest s’ha filmat a la costa de Sant Carles, amb precioses imatges de Canal d’en Martí, Pou des Lleó, sa Punta des Llaüts i l’illot de Tagomago. El protagonitzen els propis creadors de la melodia, juntament amb P. J. González, que exerceix el paper d’un pescador que navega a bord d’una preciosa xalana. Aquesta embarcació va ser construïda a mà pel seu propietari, Pep Ripoll, de Can Cosmi, que l’ha cedit per al rodatge.

La producció i filmació del videoclip l’ha realitzat l’artista audiovisual Tasya Menaker, també coneguda a les xarxes socials com Light Painting Ibiza (@lightpaintingibiza a Instagram), qui destaca per les seues instantànies lluminoses, preses en la foscor amb espectaculars halos de llum entorn de les figures protagonistes i que realitza sense efectes digitals. El vídeo inclou impressionants imatgs de la costa eivissenca, moltes d’elles fetes des de l’aire amb un dron.

Stories on Strings, a més, acaba d’estrenar pàgina web i aquesta ‘Milonga del pescador’ és el tema inaugural d’un àlbum en el qual estan treballant i les cançons del qual aniran llançant una a una, a mode de singles, sempre acompanyades d’un videoclip.

A més de generar les seues pròpies cançons, Stories on Strings fusiona músiques del món. Denis Stern i Yan Adrover combinen el sabor i l’energia de la música gitana, les melodies llatinoamericanes i els ritmes d’Europa de l’Est amb un toc suau de jazz, amb l’objectiu de fer viatjar a l’oient per diferents continents. L’espectacle que ofereixen persegueix generar un so ambiental que encaix a la perfecció amb qualsevol tipus de públic, des de l’oient que es troba amb el concert i que busca gaudir per un instant, a l’amant de la música que anhela un recital elegant i original.

Denis Stern té origen rus-italià i va aconseguir un considerable èxit amb el senzill ‘Way to Alhambra’, que pot gaudir-se a les plataformes digitals i que també va formar part d’un recopilatori produït per Sony BMG Music, on també figuren múltiples cançons de Chambao i altres artistes tan prestigiosos com Paco de Lucía o Vicente Amigo. La seua música és una confluència de cultures i està fortament lligada a les seues vivències als països en els quals ha residit, com Rússia, Espanya, Itàlia, Israel o l’Índia. A més, ha treballat amb destacats artistes internacionals, com Ludovico Einaudi, Chris Mancini, la megaestrella Sandra (Enigma) i Vladimir Denissenkov, amb qui fins i tot va actuar per el president d’Itàlia en el Palau del Quirinal. Ha ofert concerts a múltiples països del món.

Yan Adrover, per altra banda, és un músic, compositor i productor argentí que va arribar a Eivissa molt jove. Va viure els temps de glòria del famós bar de jazz Arteca, a Eivissa ciutat, i va liderar la banda El Circo Divino, durant els seus anys a França, amb la qual també va viatjar a altres llocs d’Europa. Anys més tard va muntar a l’illa, amb el productor i bateria P. J. González, el grup La Espiral Sinfónica, i de retorn a l’Argentina va fundar Los Cuerpos Celestes. En l’actualitat també realitza actuacions amb diferents formats i músics, com R3vorda & Los Anticuerpos o Los Compadres. De tant en tant torna l’Argentina natal i participa en gires per Amèrica. A més, ha format part d’orquestres de múltiples països, ha exercit com a artista circense en el Circ de París i ha treballat i après amb l’artista xilè Alejandro Jodorowsky. Com a compositor i productor, ha creat música per a pel·lícules, espectacles de dansa i publicitat de marques tan reconegudes com Adidas o Chanel.