TOP
Actualitat

El vídeo amb el qual Ángel Vera ensenya a fer ‘bending’ fins i tot als zombis

Ángel Vera, el prestigiós harmonicista alacantí establert a Eivissa, acaba de publicar un impactant tutorial en vídeo en el qual demostra que és capaç d’ensenyar a fer bending fins i tot als zombis. Aquest sorprenent treball de terror musical, de dotze minuts de durada i titulat ‘Armónica Terror – Bending desde el inframundo’, l’ha dirigit al costat del cineasta eivissenc Adrián Cardona. El vídeo no pot inserir-se aquí perquè té restricció d’edat, però pot veure’s a YouTube en aquest enllaç.

En ell, Vera s’interpreta a si mateix, encara que condemnat a l’avern per revelar al món els secrets de l’harmònica de blues. Allí, però, continua ensenyant a tocar a una horda de morts vivents, que fins i tot arriben a perdre membres en l’esforç d’aconseguir fer realitat aquesta tècnica. El bending consisteix en modificar la llengua en bufar i aspirar amb l’objectiu d’aconseguir notes que no estan incloses en les harmòniques diatòniques, baixant-les mig to o fins i tot més.

El vídeo està produït per Harpvard, l’escola d’harmònica en línia d’Ángel Vera, i Eskoria Films, i compte entre els actors secundaris amb un bon número dels seus propis alumnes eivissencs, encara que no se’ls reconeix pel maquillatge zombi que cobreix els seus rostres. Ells són Jordi Griñó, Julián Ortega, Tino Blanco, Mario Riera, David Ortiz, Víctor Torres, Mía Blanco, Juanlu Roig, Alejandra Palerm, Sonia Cardona, José María Angorrilla i Miriam Guerrero.

El rodatge es va realitzar a l’octubre de 2023 a l’illa, amb el propi Adrián Cardona com operador de càmera i Sonia Cardona i David Ortiz com ajudants. Del so es va ocupar Ferrer León AntenaStudio i de l’edició Ángel Vera i David Ortiz.

Ángel Vera també és conegut com Ángel Wolf quan actua en solitari com “one man band”, i es va mudar a Eivissa en la tardor de 2022. Des de llavors se’l pot veure pels escenaris pitiusos, participant en jam sessions, acompanyant a altres bandes o amb el seu espectacle de versions de clàssics del blues i el rock. Vera ha exercit com armonicista del famós grup Los Zigarros en diferents etapes i les seues classes en línia des de HarpVard, la Universitat de l’Harmònica, que va crear el 2016, són molt conegudes entre els aficionats de tot el país. En aquesta web es poden trobar cursos, tècniques, lliçons i partitures per a aprendre de manera senzilla a tocar l’harmònica.

Ángel té gairebé 200.000 seguidors en les seues xarxes socials i és artista Hohner internacional, la famosa marca d’harmòniques. Va començar a tocar la guitarra als 16 anys i, quan va arribar el moment d’aprendre un nou instrument, es va decantar per l’harmònica, arribant a convertir-se en un autèntic mestre. També va estudiar Harmonia Moderna i Lectura Musical i en els seus orígens va exercir com a músic de carrer a Madrid, on va acabar enrolant-se en la mítica Tonky Blues Band, amb la qual va compartir escenari amb artistes nacionals i internacionals en diferents països. També ha col·laborat amb Gallos, Desvariados, Susan Santos, Los Vinagres, Badlands o INC, entre altres, i ha exercit com a professor d’harmònica a centres de formació musical com Esmuva, Escola de Blues de Madrid o Caraban. A Eivissa fa classes per diferents llocs.