TOP

Vegeu tots els músics
Blues / Rock

Ángel Vera (Ángel Wolf)

Prestigiós armonicista d’Alacant, ara assentat a Eivissa, que ha format part de grups com Los Zigarros i la Tonky Blues Band

Ángel Vera (Alacant, 1982), també conegut com Ángel Wolf quan actua en solitari com “one man band”, es va mudar a Eivissa a la tardor de 2022 i des de llavors se’l pot veure pels escenaris pitiusos, participant en jam sessions, acompanyant a altres bandes o amb el seu espectacle de versions de clàssics del blues i el rock. Vera ha exercit com armonicista del famós grup Los Zigarros durant un temps i les seues classes en línia d’harmònica des de HarpVard, l’Universitat de l’Harmònica, que va crear el 2016, són molt conegudes entre els aficionats de tot el país. En aquesta web es poden trobar cursos, tècniques, lliçons i partitures per a aprendre de manera senzilla a tocar l’harmònica. Té gairebé 200.000 seguidors a les xarxes socials i és artista Hohner internacional, la famosa marca d’harmòniques. En els últims anys gira pel món fent classes d’harmònica i organitzant sessions grupals amb alumnes.

Ángel va començar a tocar la guitarra als 16 anys i, quan va arribar el moment d’aprendre un nou instrument, es va decantar per l’harmònica, arribant a convertir-se en un autèntic mestre. Des que la va descobrir, no va deixar de practicar, devorar llibres, escoltar tot el blues que va poder i tractar de tocar amb els millors músics d’Alacant i València. També va estudiar Harmonia Moderna i Lectura Musical per a introduir-se en el jazz i en el món de l’harmònica cromàtica. Després de colar-se en multitud d’escenaris i guanyar prestigi, comença una etapa com a col·laborador de la banda de rock Los Zigarros, als quals va acompanyar en la gira com a teloners oficials de Fito & Fitipaldis, arribant a actuar enfront de més de 20.000 persones.

També ha estat músic de carrer i ha viscut uns anys a Madrid, on el famós bluesman Tonky de la Penya el va fitxar per la seua banda, la mítica Tonky Blues Band, amb la qual ha compartit escenari amb artistes nacionals i internacionals en diferents països. També ha col·laborat i actuat amb bandes i artistes com Gallos, Desvariados, Susan Santos, Los Vinagres, Badlands o INC, i a exercit com a professor d’harmònica a centres de formació musical com Esmuva, Escuela de Blues de Madrid o Caraban.

El 2019 Los Zigarros van tornar a fitxar-lo, en aquesta ocasió perquè fes de teloner durant la gira ‘Apaga la Radio Tour’, sota el pseudònim d’Ángel Wolf. En el seu xou omplia l’escenari tocant harmònica, guitarra, pandereta dempeus i cantant clàssics del blues, country i rock and roll, a la manera d’un “one man band”, espectacle similar al que avui desplega quan actua en solitari.

Vídeos

‘What a Wonderful World’ (Ángel Vera)

‘On the Road Again’ (Ángel Vera)

‘Cayendo por el agujero’ (Ángel Vera & Los Zigarros)

‘That’s Allright Mama’ (Ángel Vera & Top of the Class)

‘Mess Around’ (Ángel Vera & Carlos Tarque)