TOP
Actualitat

The New Young Polaks avança un single com a aperitiu del primer álbum, que es publica en 10 dies

Si hi ha una banda que s’ha constituït com una autèntica revelació en els últims anys a Eivissa, aquesta ha estat The New Young Polaks. El grup, format per quatre xavals que en alguns casos encara són menors d’edat, ha bussejat a la recerca d’inspiració en el rock pioner dels anys 60 i 70, i ha acabat generant la seua pròpia música.

Els quatre integrants han passat els últims mesos gravant el que serà el seu primer àlbum homònim en els estudis de MP Music Eivissa, a Can Savina, i ja han publicat com a avançament un single amb dos cançons que poden gaudir-se a les principals plataformes de música per streaming. Es diuen ‘Starving in the Dark’ i ‘Shorelines’. Aquest últim s’ha publicat en la versió elèctrica, encara que en l’àlbum apareixerà com un tema acústic.

A pesar que el públic ja ha pogut escoltar moltes de les cançons que estaran incloses en aquest treball en els seus últims concerts, la possibilitat de conèixer-les en la versió d’estudi aporta una nova dimensió a la música dels Polaks. Sens dubte, projecten autenticitat i una gran complexitat instrumental. A través de la seua fitxa a Sant Josep és Música pot accedir-se als enllaços per escoltar totes dues cançons a plataformes com Youtube, Spotify, Amazon Music, Apple Music o Deezer, i també es pot fer des de la pàgina del grup a Linktree.

L’àlbum complet estarà disponible en aquests mateixos portals i en format físic (CD i vinil) a partir del 15 de desembre, així que els seus fans ja poden anar preparant-se per a fer-se amb el seu abans que s’esgotin. La producció de les dos cançons, igual que de tot el disc, és del guitarrista Marc Serra i del gran mestre en l’assumpte Dennis Herman, que en el seu moment va ser director tècnic dels Estudios Mediterráneo, on es van cuinar els àlbums de les principals bandes de rock espanyol del moment, com Loquillo y los Trogloditas, Obús, Medina Azahara, Revolver, Ñu, Los Ángeles del Infierno o La Frontera, així com altres internacionals, com Judas Priest, Frankie goes to Hollywood o Katrina & The Waves. Herman, a més, s’ha ocupat de tota la masterització.

En el següent vídeo, gravat en el Back to School Festival de Sant Jordi, el passat 23 de setembre, pot escoltar-se la cançó ‘Homeward Ain’t Home’, que també estarà en el primer disc del grup:

La música dels dos temes ha estat composta pel guitarrista Marc Serra, mentre que les lletres són del seu germà, Joan Serra, conegut també a les xarxes com Joan Flaó, a qui podem considerar com a cinquè membre de la banda, ja que a més d’escriure cançons s’ocupa del disseny gràfic dels cartells de tots els concerts, que s’inspiren en portades d’àlbums mítics de rock i blues de mitjan segle passat.

The New Young Polaks es van formar el 2021, quan tots els seus integrants tenien entre 14 i 16 anys. Són Marc Serra (guitarra), Toni López (bateria), Ángel López (veu) i Raúl Torres (baix). Les seues majors influències són bandes com Led Zeppelin, The Rolling Stones, Eric Clapton, The Who, Jimi Hendrix… Els dos singles reflecteixen la insòlita curiositat que representa que uns joves d’aquesta generació, forjats en el indie i el reggaetón, s’interessin a aquest nivell de profunditat en la música rock que es feia fa 50 o 60 anys.