TOP
Actualitat

‘Oscuro baile de salón’, el segon àlbum de Billy Flamingos, ja és una realitat

El grup de rock eivissenc Billy Flamingos acaba de llançar a les principals plataformes de streaming el seu segon àlbum, titulat Oscuro baile de salón. El disc manté l’essència rockera, esquitxada de blues i amb el característic so aspre de la banda, que actualment actua en format trio, amb Guille Podevín (cantant, guitarrista i compositor), Adrián Pedreira (baix) i Álex Costa (bateria).

El treball, però, el van gravar els quatre primers integrants de la banda, amb Guille, Adrián, Mariano Costa (guitarra) i Miquel Serra (bateria). És un àlbum gestat durant la pandèmia i gravat a Magrana studios, baix la producció d’Omar Gisbert, que també destaca per la riquesa i color en matisos, cosa que té a veure amb el fet que les cançons s’han obert a moltes altres influències que no estaven en el seu primer LP homònim.

Conté un total de dotze temes, set dels quals ja es van anar avançant single a single, de manera que els seguidors de la banda disposen encara de cinc cançons que no havien pogut escoltar, excepte aquells que van assistir a la presentació en directe de totes aquestes composicions, en un concert celebrat al gener de 2022 a Social Point Ibiza (Can Bellotera).

Una gran feina d’aquesta formació, que ofereix un so que colpeja a qui l’escolta a la boca de l’estómac, al mateix temps que l’empeny a ballar amb frenesí. La magnífica il·lustració de l’àlbum, que exhibeix un cap obert amb dues mans que extreuen unes cadenes, com a símbol d’alliberament, és obra de Ricard Bofill.