TOP

Vegeu tots els músics
Jazz / Folk

Andrés Coll

El vibracionista eivissenc Andrés Coll és un dels músics més prometedors del jazz i la música experimental

El jove i polifacètic vibrafonista Andrés Coll (Eivissa, 2000) ja és considerat un dels músics virtuosos del nostre país en la seva especialitat i fins i tot ha gravat i actuat amb el prestigiós pianista de jazz Joachim Kühn. Des de la seva infància, com a devot membre d’un grup folklòric local, va prendre consciència de les profundes i àmplies arrels de la música de la seva terra natal. Amb els anys, Coll ha madurat com a intèrpret, compositor i investigador, consagrant-se tant a les músiques primigènies, com a Bach o Bartók, com a la música contemporània, el jazz modern o la improvisació lliure.

Els que el coneixen el defineixen com un músic de mentalitat oberta, amb un exigent sentit de la qualitat i una actitud sense complexos, que fan d’ell un company ideal per actuar amb músics de diferents cultures i influències. El 2022 va crear Andrés Coll Odyssey, en el qual Andrés toca la marimba i altres instruments de percussió, i se li uneixen tres grans professionals: l’enèrgic i àgil bateria Ramón López, arribat des de França; el místic músic de gnawa Majid Bekkas, natural de Rabat, al guembri, i el prestigiós violinista polonès Mateusz Smocynski. El 2024 llança un primer àlbum, Sunbird, gravat en viu durant un festival a Polònia.

Més recentment ha creat també el projecte Ibiza Sun Band, en el qual s’uneix amb els músics de The Groove Machine, banda habitual del Teatro Ibiza, entre la qual figuren els guitarristes Matteo Crocetti i Gabriel de Miranda, i el baixista Aaron Puente, entre altres.

L’últim grup creat per Coll es diu Café Dakar, una fusió de música cubana i africana, on l’acompanyen el reconegut trompetista cubà Carlos Sarduy i el cantant i percussionista Tama Ndiaye Alou. En la base rítmica estan el baixista Aaron Puente i el percussionista Alain Ladrón de Guevara a la bateria, tots dos també cubans, encara que a les gires fora de l’illa es sumen altres músics al projecte.

discos

Andrés Coll

Live in Ibiza

Gravació del concert en viu que Andrés Coll, Mateusz Smocynski i Ramón López (Andrés Coll Project) van oferir a Can Jeroni l'abril de 2022

Andrés Coll

Sunbird

Primer àlbum d'Andrés Coll Odissey, gravat durant un festival a Polònia el 2023 i llançat el 2024, al costat de Majid Bekkas, Mateusz Smoczynski i Ramón López.
Escolta el disc

Vídeos

Joachim Kühn Trío & Andrés Coll (Caló de s'Oli)

Andrés Coll Project (Eivissa Jazz 2022)

Sa Llarga (Andrés Coll Project)

'Sandía' (Andrés Coll Odyssey)

'Foodstamps on the Moon' (Joachim Kühn & Andrés Coll)

'Santa Cruz' (Joachim Kühn & Andrés Coll)