TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Folk / Jazz

Joachim Kühn Trio & Andrés Coll protagonitzen el segon concert del Sol Post a s’Oli Fest

22 de juliol de 2023 / 20:00 h - 23:00 h

Andrés Coll & Joachim Kühn

Aquest estiu es celebra al recinte exterior de l’Auditori Caló de s’Oli la primera edició del Sol Post a s’Oli Fest, un cicle de concerts organitzat per l’Ajuntament de Sant Josep que té lloc tots els caps de setmana, des del 15 de juliol fins al 9 de setembre. El certamen compagina grups locals amb grans figures nacionals i estrangeres, com Larry Campbell & Teresa Williams, Hafa Afrosweet, Jorge Pérez & Patax o Mar Sánchez Trío, entre altres. La barra i els food trucks obren a les 20 hores i el concert s’inicia amb la posta de sol.

El públic assistent gaudirà en aquest segon concert d’un dels plats forts del programa, amb l’actuació d’un dels músics de jazz més prestigiosos del món: el gran pianista i compositor alemany Joachim Kühn, al qual acompanyen el multiinstrumentista marroquí Majid Bekkas i el bateria francès Ramón López. Se’ls hi sumarà el jove vibracionista eivissenc Andrés Coll, una autèntica promesa amb la qual Kühn ja ha gravat alguns temes. Veure’ls ara junts, sobre l’escenari, constitueix un autèntic esdeveniment. Oferiran un repertori amb composicions del propi Kühn, algunes d’elles creades a Eivissa, al costat de diferents adaptacions del folklore tradicional del Marroc.

Joachim Kühn Trio

Joachim Kühn (Leipzig, 1944) viu a l’illa des de 1992, a la seua casa de ses Salines. Va descobrir l’illa en els anys setanta gràcies al seu germà Rolf, magnífic clarinetista de jazz, mort l’any passat. Ha estat nomenat millor pianista de jazz d’Europa en set ocasions i ha compartit escenari amb músics de la talla de Jimmy Garrison, Don Cherry, Slide Hampton, Billy Cobham, Jean-Luc Ponty o Ornette Coleman. D’entre el seu espectacular currículum val la pena destacar la participació, al costat de l’orquestra de Gato Barbieri, en la icònica banda sonora de L’Últim Tango a París (Bernardo Bertolucci, 1972).

Andrés Coll (Eivissa, 2000) ja és considerat un dels músics virtuosos del nostre país en la seua especialitat. Des de la infància, com a membre d’un grup folklòric local, va prendre consciència de les arrels de la música eivissenca, madurant després com a intèrpret, compositor i investigador, consagrant-se a les composicions primigènies, com les de Bach o Bartók, i a les contemporànies, el jazz modern i la improvisació lliure. L’any passat va crear Andrés Coll Odyssey, on toca la marimba i altres instruments de percussió, al costat de Ramón López (bateria) i Majid Bekkas (guembri), als quals va conèixer a través del propi Kühn i que també estaran sobre l’escenari, i el prestigiós violinista polonès Mateusz Smocynski.

Més informació en aquest enllaç.

Concert gratuït

Lloc

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google
Informació del músic
Andrés Coll
Envia l'esdeveniment als teus amics
S'Oli Fest_22.07
Mapa