TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts

Concert espectacular en el Sol Post a s’Oli Fest: Café Dakar, amb Andrés Coll i Carlos Sarduy

24 agost / 20:00 h - 22:00 h

Andrés Coll (Sol Post a s'Oli Fest 2023). Foto: Joan F. Ribas

Aquest estiu es celebra en el recinte exterior de l’Auditori Caló de s’Oli la segona edició del Sol Post a s’Oli Fest, un cicle de concerts organitzat per l’Ajuntament de Sant Josep que té lloc tots els caps de setmana, del 6 de juliol fins al 7 de setembre. El certamen compagina grups locals amb figures nacionals com El Canijo de Jerez, Yacaré, Awakate, La Cuarta Cuerda o Cafè Dakar, el projecte d’Andrés Coll i Carlos Sarduy, entre altres. La barra i els food trucks obren a les 20 hores i el concert s’inicia amb la posta de sol.

Aquest vuitè concert del festival ofereix l’oportunitat de gaudir d’una de les bandes més espectaculars del programa: Café Dakar, projecte creat pel jove vibracionista eivissenc Andrés Coll, que en l’edició de l’any passat ja va protagonitzar un inoblidable recintal al costat del veterà pianista de jazz Joachim Kühn i la seua banda, i el prestigiós trompetista cubà Carlos Sarduy.

Tots dos músics compten també amb la col·laboració del cantant i percussionista Tama Ndiaye Alou, un col·laborador freqüent d’Andrés, que destaca per la insòlita habilitat musical i presència en escena. En la base rítimica estaran Aaron Puente, baixista titular del Teatro Ibiza, i Alain Ladrón de Guevara a la bateria. Tots dos també són cubans i col·laboren en altres projectes d’Andrés Coll i de Carlos Sarduy, com Ibiza Sun Band i The Groove Messengers. Un concert en el qual es trobaran la música eivissenca i la cubana, amb la seua arrel africana, agermanant ritmes del Carib, melodies mediterrànies i percussions tribals.

Andrés Coll

Andrés Coll (Eivissa, 2000) és considerat un dels músics virtuosos del nostre país en la seva especialitat: la marimba. Des de la infància, com a devot membre d’un grup folklòric local, va prendre consciència de les profundes arrels de la música de la nostra terra. Amb els anys, ha madurat com a intèrpret, compositor i investigador, consagrant-se tant a les músiques primigènies, com a la música contemporània, el jazz modern o la improvisació lliure.

Els que el coneixen el defineixen com un músic de mentalitat oberta, amb un exigent sentit de la qualitat i una actitud sense complexos, que fan d’ell un company ideal per a actuar amb músics de diferents cultures i influències. El 2022 va crear Andrés Coll Odyssey, en el qual Andrés toca la marimba i altres instruments de percussió, i se li uneixen tres grans professionals: l’enèrgic i àgil bateria Ramón López, arribat des de França; el místic músic gnawa Majid Bekkas, natural de Rabat, al guembri, i el prestigiós violinista polonès Mateusz Smocynski. El 2024 ha llançat el seu primer àlbum, Sunbird, gravat en viu durant un festival a Polònia.

Carlos Sarduy

Carlos Sarduy, per la seua banda, va néixer a l’Havana (Cuba) i, a més de ser un trompetista i percussionista espectacular, també és pianista i compositor. Va arribar a l’escena musical europea el 2008, tocant amb grans artistes i convertint-se en un músic reconegut i valorat no sols en l’escena del jazz, sinó també en l’àmbit del flamenc, la música popular i la música moderna. És aclamat pel seu gran so i musicalitat, i una versatilitat artística única.

Sarduy ha gravat més de 50 àlbums, molts d’ells per a segells discogràfics de renom, i ha col·laborat amb grans artistes com Chucho Valdés, Bebo Valdés, Steve Coleman, David Murray, Esperanza Spalding, Concha Buika, Ainhoa Artieta o Ojos de Brujo, entre altres. En els seus concerts porta al públic a un viatge musical màgic i vibrant, mitjançant un discurs melòdic i sensible que caracteritza el seu llenguatge personal. Aquest, a més, reflecteix un gran coneixement de la música afrocubana i un veritable domini del jazz.

Més informació sobre el certamen en aquest enllaç.

Concert gratuït

Lloc

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google
Informació del músic
Andrés Coll
Envia l'esdeveniment als teus amics
CARTEL GENERAL_A3_Imprimir_page-0001
Mapa