TOP
Vegeu tots els discos

Sunbird

2024

Primer álbum d’Andrés Coll Odyssey. Es tracta d’un impressionant treball de fusió de folklore, jazz i improvisació, que conté set temes instrumentals en la seua majoria. Es va gravar en viu l’any passat en el Enter Enea Festival, un dels certàmens musicals més importants de Polònia, que es celebra a Poznan, al costat del llac Strzeszyńskie.

Andrés Coll va comptar amb la col·laboració dels tres grans músics que formen Odyssey i que va conèixer a través de l’extraordinari pianista alemany Joachim Kühn, amb el qual també ha gravat diverses composicions. Es tracta de Majid Bekkas (guembri, veu i kalimba), Mateusz Smoczynski (violí i violin baríton) i Ramón López (bateria i taula), amb Andrés Coll a la marimba elèctrica i les castanyoles. La mescla i masterització de l’àlbum les ha realitzat Klaus Scheuermann i el disseny de portada és de Mar Rubiralta. La banda Andrés Coll Odyssey es va formar el 2022.

El disc implica un viatge musical inspirador a través de la llibertat, les cultures del món i el avant-garde jazz, ja que uneix Eivissa, les melodies de l’Europa de l’Est i els ritmes nord-africans, amb un mirada molt nova i inspiradora, que a vegades reflecteix la naturalesa primitiva i antiquíssima de la música folklòrica. Que un jove eivissenc de tan sols 23 anys aconsegueixi fer realitat un treball tan profund, reflexiu i musicalment ric constitueix, sens dubte, una fita en la cultura de l’illa, amb un recorregut que s’estén molt més allà de les nostres fronteres.

D’entre els temes de Sunbird cal destacar ‘Es Credo’, una adaptació d’una melodia de flauta eivissenca molt antiga (‘Es Credo d’en Malalt’); ‘Sa Llarga’, el moment de les castanyoles eivissenques en el concert, i ‘The Sun Shines Now’, una composició del propi Andrés, inspirada en Eivissa, els seus paisatges i la seua música tradicional, encara que també té una certa atmosfera rockera.

Cançons

01 Es Credo
02 Sandía
03 Sa Llarga
04 Lando
05 Dragonfly
06 Balini-Youmala
07 The Sun Shines Now

Escoltar

Vídeos

‘Sandía’

‘Lando’

‘Sa Llarga’

‘Es Credo’

‘Dragonfly’

‘The Sun Shines Now’

Tècnic de gravació
Gravat i masteritzat per Klaus Scheuermann