TOP
Actualitat

Bart Sunshine trenca la barrera dels 300.000 oients mensuals a Spotify

Dels músics establerts a Eivissa, probablement la pianista i compositora Bart Sunshine és, amb diferència, la que posseeix un públic major a través de les plataformes digitals. Les seus afables i evocadores melodies de piano sumen milions de reproduccions a Spotify, on aquests dies acaba de trencar la barrera dels 300.000 oients mensuals.

Bart va pujant les seues composicions amb regularitat a aquesta plataforma, on actualment poden gaudir-se gairebé mig centenar de temes. L’últim es diu ‘Saramago’ i “només” porta 48.000 reproduccions perquè està acabat de pujar. Altres cançons, però, aconsegueixen cotes insòlites, com ‘Intimacy’ (2,7 milions de reproduccions), ‘Flow’ (1,5 milions), ‘Minves de gener’ (1,3 milions), ‘La Cura de Lombao’ (1,3 milions), ‘Insight’ (1,1 milions) o ‘After The Rain’ (1 milió).

Bart Sunshine és el nom artístic-musical de Bàrbara Miguel, una terapeuta madrilenya que viu a l’illa des de fa anys. Les seues creacions són relaxants, fins l’extrem que poden escoltar-se com a teràpia, i s’inspiren moltes vegades en els paisatges de l’illa. La majoria les publica com a singles solts, per la qual cosa encara no ha editat un àlbum complet. No obstant això, l’any passat va difondre Life, un EP amb quatre temes.

Va començar a publicar les seues composicions l’any 2020 i el 2021 el compositor i productor Jean-Paul Zoghbime la va convidar a participar en l’àlbum Hope, destinat a retornar l’esperança al món després de la pandèmia i en el qual varen participar una dotzena de grans pianistes de múltiples nacionalitats. Bart ho va fer amb un tema seu titulat ‘Truth (Es Vedrà)’.

Abans de llançar la seua música instrumental era relativament freqüent veure-la a l’escenari del Teatre Pereyra o en Can Ventosa, al costat d’altres músics de l’illa. De tant en tant continua actuant, sobretot a duo al costat del cantant i guitarrista Matteo Crocetti (Soul Doctor), al qual li uneix una amistat des d’abans de venir a l’illa, ja que es varen conèixer i actuaren junts a Madrid.

Pots accedir al seu perfil a Spotify a través d’aquest enllaç.