TOP

Vegeu tots els músics
Clàssica

Bart Sunshine

Pianista, compositora i terapeuta madrilenya establerta a Eivissa, amb temes que són reproduïts milions de vegades a les plataformes digitals.

Bart Sunshine és el nom artístic-musical de Bárbara Miguel, una terapeuta madrilenya establerta a Eivissa amb un èxit extraordinari com a compositora, ja que els seus temes registren milions de reproduccions a les plataformes digitals de música per streaming. A Spotify, per exemple, hi ha composicions amb 1 i 2 milions de reproduccions i té centenars de milers d’oients mensuals.

Les seues creacions són relaxants, fins a l’extrem que poden escoltar-se com a teràpia, i s’inspiren moltes vegades en els paisatges de l’illa. Bart publica la majoria d’elles com a singles solts (ja té gairebé mig centenar), cosa per la qual encara no ha editat un àlbum complet, encara que el 2023 va llançar un EP anomenat Life, amb quatre temes.

Va començar a publicar les seues composicions l’any 2020 i el 2021 el compositor i productor Jean-Paul Zoghbime va convidar-la a participar en l’àlbum Hope, destinat a retornar l’esperança al món després de la pandèmia i en el qual van participar una dotzena de grans pianistes de múltiples nacionalitats. Bart ho va fer amb un tema seu titulat ‘Truth (Es Vedrà)’. “Truth” significa veritat en anglès i aquesta és precisament la sensació que ella experimenta quan contempla l’illot.

Abans de llançar la seua música instrumental era relativament freqüent veure-la a l’escenari del Teatro Pereyra o de Can Ventosa, al costat d’altres músics de l’illa. De tant en tant continua actuant, sobretot a duo al costat del cantant i guitarrista Matteo Crocetti (Soul Doctor), al qual li uneix una amistat des d’abans de venir a l’illa, ja que es varen conèixer i actuar junts a Madrid. Quan surten a l’escenari, cadascun toca el seu instrument i tots dos canten. Es diuen Bart & Matteo i solen versionar balades en castellà i en anglès.

discos

Bart Sunshine

Life

Primer EP instrumental de cançons al piano publicat per la compositora establerta a Eivissa Bart Sunshine, el 2023.
Escolta el disc

Vídeos

‘Intimacy’

‘Sa Figuera’

‘Minves de gener’

‘Truth (Es Vedrà)’

‘Illusion (Puertas del Cielo)’

‘Frank’s Gone (Faro Botafoc)’