TOP
Actualitat
O’Funk’illo

Torna el Festival Badia de Portmany, amb una potent programació que tancarà Amparanoia

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i l’associació Salvem sa Badia de Portmany, amb la col·laboració de Fun & Trucks, organitzen la segona edició del Festival Badia de Portmany, repetint la fórmula de l’any passat de programar música cada cap de setmana a la posta de sol a l’Auditori Caló de s’Oli. En aquest enllaç pot descarregar el programa complet de l’esdeveniment.

Pepín Valdés, president de Salvem sa Badia de Portmany, i Cristina Ribas, regidora de Cultura de Sant Josep

La música començarà aquest mateix dijous amb l’actuació de Tony Tixier Trio,  i seguirà ja cada dia fins el proper diumenge amb les Jornades Flamenques que tenen a Martirio i el seu fill, Raúl Rodríguez, com a principals convidats. A partir d’aquí els concerts seran cada dissabte fins al 10 de setembre, quan Amparanoia actuarà a l’escenari exterior del recinte cultural per tancar el festival d’enguany.

Tony Tixier

Com des que es va posar en marxa l’any passat, amb aquesta proposta cultural es busca vincular la cultura i la música amb la protecció de la naturalesa, conscienciar a través de l’art de la necessitat de protegir la nostra mar. Per això en totes les actuacions hi haurà una parada de Salvem sa Badia i es farà una presentació de les distintes iniciatives de l’entitat vinculada a la recuperació d’aquest entorn.

Martirio

“Estam molt satisfets de poder mantenir la col·laboració que varem iniciar l’any passat amb Salvem sa Badia, amb qui compartim l’objectiu de preservar la riquesa de les nostres aigües, per això tornem a unir forces per fer arribar el missatge a la ciutadania que el nostre mar és fràgil i l’hem de protegir a través del millor canal, que és la música i la cultura, a través d’un cartell tan espectacular com el que oferim per aquest estiu”, ha comentat la regidora de Cultura, Cristina Ribas.

El president de Salvem sa Badia, Pepín Valdés, ha declarat que el festival “és una oportunitat per a gaudir de la música i la badia, a un lloc emblemàtic com és l’Auditori Caló de s’Oli i també per enllaçar el barri i l’entorn amb la mar. Des d’aquest festival, a més, volem enviar el missatge de la necessitat de cuidar la badia i estimar-la”.

Per això, a cada concert del programa s’oferirà “un contingut sobre la biodiversitat de la badia i per donar a conèixer el seu jardí submarí. Un dels objectius d’aquest festival és destacar la importància d’aquesta biodiversitat, aquest patrimoni natural, i entre tots respectar-lo i cuidar-lo. També volem agrair a Afonib, l’Associació de Fotògrafs de Natura de Balears, la seua col·laboració en l’exposició de fotos ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, que serà present durant les actuacions”, ha afegit Valdés.

O’Funk’illo

Després d’un primer cap de setmana flamenc, el proper 9 de juliol actua O’Funk’illo, un grup sevillà de “Funky andalús embrutessío”, com el defineixen. A part del funk, a la seva paleta sonora hi mesclen estils tan variats com el metal o el reggae i, per suposat, el flamenc.

Hostal Pascual

El 16 de juliol arriba el torn de la primera banda local, Hostal Pascual, que oferirà un repertori de temes de indie, pop i rock, amb un marcat accent estiuenc.

Muerdo

El 23 de juliol arriba un dels grans noms del panorama musical, el murcià Pascual Cantero conegut artísticament com Muerdo, puja a l’escenari per desplegar la seva coctelera de ritmes a la badia. Val a dir que aquest cantautor i poeta ha col·laborat amb Rozalén, Juanito Makandé, el Kanka o Guitarricadelafuente, entre molts altres músics amb qui té molta connexió, ha actuat a escenaris de tota Amèrica Llatina i ha format part del cartell de grans festivals com l’Arenal Sound, el Viña Rock.

Sönic

Els últims en pujar a l’escenari al juliol són els Sönic, grup eivissenc format per veterans d’altres formacions com Pota Lait o Ses Genetes Peludes, a més d’alguna incorporació nova, amb un repertori de versions de clàssics rockers dels anys 80 i 90.

Los Bichos del Espacio

També l’agost s’estrena amb banda local, Los Bichos del Espacio, liderats per la guitarrista Cristina Sainz i el vocalista Pablo Kiaro, amb versions de rock dur i molta distorsió.

Kamobii

El 13 d’agost el veterà Mo Brandis, integrant dels londinencs Incognito, presenta a Eivissa la seva nova formació, Kamobii, un duet que es completa amb B. Munro, cantant i guitarrista, per a la que han escollit un so que combina les músiques del mon amb base electrònica per ballar i reflexionar.

Chris Lee. Foto: Joan F. Ribas

La següent setmana es reserva per al famós guitarrista britànic Chris Lee i la seua nova banda The Mojo Stands, amb un repertori de grans temes de blues i rock, i el cap de setmana següent es deixa lliure perquè coincideix amb les actuacions previstes a les festes patronals de Sant Agustí.

Ángela Cervantes

El setembre comença amb una de les veus eivissenques més conegudes, la d’Ángela Cervantes, que acaba d’estrenar nou disc, centrat en la figura de Sylvia Rexach, ‘Olas y arenas’, compartit amb Pepe Rivero, després del seu aclamat disc dedicat a Jorge Drexler.

Amparanoia

L’última artista que desfilarà pel Festival Badia de Portmany d’enguany és Amparanoia, Ámparo Sánchez, abanderada de la multiculturalitat i el mestissatge sonor, amb una de les veus més intenses del panorama musical.