TOP

The New Young Polaks llança ‘Windblown’, el seu primer videoclip

Després de publicar el primer àlbum homònim el desembre passat, la jove banda eivissenca The New Young Polaks acaba de llançar el primer videoclip de la seua carrera, amb la cançó ‘Windblown’, una de les emblemàtiques del disc. La producció del videoclip és el premi que es va emportar aquest grup de rock en guanyar, també l’any passat, el concurs nacional MusicAula School Festival.

‘Windblown’ és una cançó composta pel jove poeta i il·lustrador Joan Serra, germà del guitarrista de la banda, Marc Serra, que és l’autor de la música. Parla d’un amor passat i de la incapacitat per a oblidar-lo a cada pas, i sempre és una de les més aclamades pels fans de la banda en els concerts. Les imatges que acompanyen el videoclip, en blanc i negre, es varen gravar sense públic, la passada Setmana Santa, en el Teatro Ibiza.

The New Young Polaks es van formar el 2021, quan tots els seus integrants tenien entre 14 i 16 anys. Ells són Marc Serra (guitarra), Toni López (bateria), Ángel López (veu) i Raúl Torres (baix), i en el seu primer concert, el 10 d’agost de 2021, a Can Jordi Blues Station, ja varen sorprendre amb versions de grans clàssics del rock (Led Zeppelin, The Doors, The Rolling Stones, The Who, The Jimi Hendrix Experience…), composts dècades abans que ells naixessin. A partir de llavors, han tocat en múltiples escenaris de l’illa i també han format part dels programes festius dels diferents municipis.

El disc conté nou cançons originals cantades en anglès, que destaquen per una instrumentació molt elaborada i un so potent i directe, que destil·la anys 70 i 80. La lletra de gairebé totes les cançons ha estat composta per Joan Serra, al qual es considera el cinquè Polack, ja que a més de compondre s’ocupa de crear els cartells dels seus concerts, sempre inspirats en àlbums cèlebres de rock de mitjan segle passat.

El videoclip inclou la gravació d’estudi, realitzada a Can Savina (MP Music Eivissa, de Miquel Prats, Botja), sota la producció del prestigiós enginyer Denis Herman i de Marc Serra. En el seu moment, Herman va ser director tècnic dels Estudios Mediterráneo, a Sant Llorenç, on es varen cuinar els àlbums de les principals bandes de rock espanyol del moment, com Loquillo y los Trogloditas, Obús, Medina Azahara, Revólver, Ñu, Los Ángeles del Infierno o La Frontera, així com altres internacionals, com Judas Priest, Frankie goes to Hollywood o Katrina & The Waves. Herman, a més, es va ocupar de la masterització.