TOP
Actualitat
The Bo Derek's. Foto: Joan F. Ribas

The Bo Derek’s i Dr. Trapero protagonitzen la festa ‘Sant Josep és Música’ a Madrid

El divendres 20 de gener, en el marc de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), es celebra una nova festa ‘Sant Josep és Música’ a la capital del país, amb l’objectiu de promocionar el municipi com un lloc icònic de la música en viu i donar a conèixer aquest canal d’Internet, que permet estar informat de tot el que es mou a l’escena eivissenca.

L’any passat ja es va organitzar un esdeveniment musical en el qual van actuar Joven Dolores en format acústic i el músic català Muchachito Bombo Infierno, juntament amb el DJ Sr. Cardona. Enguany, es pujaran a l’escenari la banda gallega de rock and roll The Bo Derek’s i el grup eivissenc Dr. Trapero. A diferència de la presentació de l’any passat, que es va dirigir al sector especialitzat, en aquesta ocasió l’esdeveniment estarà obert al públic general, amb entrada lliure i gratuïta fins a completar cabuda. El concert començarà a partir de les 19 hores i tindrà lloc al Club Malasaña (C/ San Vicente Ferrer 23, Madrid), el mateix local on va ser presentada la web l’any passat.

El concert coincideix amb l’arribada a la capital de les fotografies musicals de Joan F. Ribas, agrupades en la mostra ‘Road to Synesthesia’, que es podrà veure del 18 al 22 de gener a la galeria Malvin, en el cèntric carrer de Almadén i molt prop dels principals museus de Madrid, com ja informàvem en el nostre post anterior.

Respecte al concert, s’espera dels gallecs The Bo Derek’s un desplegament d’energia semblant al qual es va veure en els dos concerts que van oferir a Sant Josep l’any passat, que podrien considerar-se entre els més sonats i electritzants de 2022, ja que van tornar literalment boig al públic que va acudir a gaudir del seu “rock and roll old school”, com ells mateixos el defineixen. Amb sorna gallega, també diuen ser els ‘sex symbols’ del rock’n’roll de les Rías Baixas.

La banda és el resultat d’ajuntar a Oscar Avendaño (Siniestro Total, Los Profesionales, Reposado), a la veu i la guitarra, i als germans Lorre –Jorge Lorre i Rufus el Guarro– (Los Wavy Gravies, The Allnight Workers, Los Hijos Bastardos de Peter Lorre, Family Folks, Lorre…), al baix i la bateria. Junts donen sortida al seu vessant més pub-rockera: rock’n’roll en castellà per a divertir-se i ballar, amb influències que van des de Dr. Feelgood o The Bishops, passant per Bo Didley i Devil Dogs. El seu repertori està conformat per temes propis inclosos en els seus àlbums ‘10’ (2019) i ‘Inféctame Baby’ (2021). En alguns temes estaran acompanyats pel cantant eivissenc Soulman Sal, del grup Uncle Sal.

Soulman Sal. Foto: Joan F. Ribas

Dr. Trapero, per altra banda, és un dels grups més festius d’Eivissa i, curiosament, va néixer al Metro de Madrid, de la mà de David Lorenzo i Alfonso Hernández Morillas, tots dos cantants i guitarristes del grup. Dins de les andanes i els vagons, les seues lletres fresques i jocoses despertaven alegria i ganes de viure en els transeünts. Uns anys després els dos músics es van traslladar a viure a Eivissa i el projecte va viatjar amb ells, ampliant-se a altres músics de l’illa. Avui és una de les bandes que compten amb major nombre de seguidors a Eivissa. Actuaran en format trio, al costat del bateria Luis R. del Cerro, i el seu repertori inclou cançons pròpies esquitxades d’humor i crítica, que fusionen diversos estils sense encasellar-se, com rock, swing, música balcànica i fins i tot rap.

Dr. Trapero. Foto: Joan F. Ribas

La música en viu constitueix una de les principals apostes de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia a FITUR i bona mostra d’això és el portal d’internet Sant Josep és Música, inaugurat en l’edició de FITUR de 2022. Al llarg d’enguany, aquest nou portal d’Internet ha ofert informació actualitzada de tots els concerts, grups i artistes que han actuat tant en festes i festivals de caràcter públic, com en establiments privats. Aquest post resumeix els resultats d’aquests primers dotze mesos de funcionament.