TOP
Actualitat
Joan F. Ribas

Sant Josep és Música promociona més de 1.000 concerts el seu primer any

En uns dies es complirà el primer any d’existència d’aquesta pàgina web, impulsada per l’Ajuntament de Sant Josep i que es va donar a conèixer en el marc de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), el 21 de gener de 2022. Després d’aquest període de temps, la web ha anat guanyant terreny com a mitjà d’informació cultural, dedicat en exclusiu a l’agenda musical del municipi i els artistes, locals i empreses del sector.

El resultat d’aquest any d’informació musical és la difusió de més de 1.000 concerts i la creació de més de 160 fitxes d’artistes i grups, 40 locals, 17 festivals, una dotzena de recintes públics, 16 empreses de serveis i més de 60 reportatges d’actualitat musical. Són al voltant de quatre publicacions diàries, que a més es realitzen en castellà i català.

Auditori Caló de s’Oli. Foto: Joan F. Ribas

També s’han pujat al voltant de 250 vídeos de concerts al canal de YouTube i s’han difós milers de fotografies, la majoria d’elles obra del fotògraf Joan F. Ribas, col·laborador habitual del portal.

També s’han fet més de 5.000 publicacions en les xarxes socials associades a la pàgina (Facebook, Twitter i Instagram), la qual cosa suposa una mitjana de gairebé 14 publicacions diàries.

Respecte al trànsit del portal, aquest compte amb uns 10.000 usuaris únics, que visiten una mitjana de cinc pàgines cada vegada que accedeixen a ell. Les pàgines vistes ascendeixen a gairebé 50.000 i el temps mitjà d’estada dels internautes és d’un minut i mig. El 42% dels usuaris procedeix de les xarxes socials, mentre que el 33% accedeix de manera directa perquè ja coneix la URL de la pàgina o la té guardada dins dels seus favorits, i el 25 la visita després de realitzar cerques a Google.

Les pàgines més vistes són la homepage, seguida de l’agenda de concerts i el directori de grups musicals.

Soul Food Fest 2022. Foto: Joan F. Ribas