TOP
Actualitat

Terror i molta música per a celebrar la festa de Tots Sants

Tallers d’elaboració de panallets i altres sabors d’aquesta època, atraccions terrorífiques, degustació de fruits secs, una frita popular de porcella… i, sobretot, molta música. Així es celebrarà la festa de Tots Sants en el municipi de Sant Josep. A continuació, informam de tots els concerts que es poden gaudir la setmana que ve, encara que el programa complet creat per l’Ajuntament de Sant Josep, amb totes les activitats, pot consultar-se en aquest enllaç.

Les actuacions musicals arrenquen el dimarts 31, la famosa nit d’Halloween, amb l’actuació en la plaça de Sant Jordi del quintet Groove Garage, una formació que s’inspira en la famosa banda de Los Angeles Scary Pockets, en portar al terreny del funky temes molt coneguts. Entre els artistes que versionen figuren Amy Winehouse, The Beatles, Gnars Barkley, The Doobie Brothers, Eurythmics, Ella Fitzgerald… La banda va ser impulsada pel bateria argentí Lucas Farisco, al qual acompanyen l’eivissenca Noemi Funes a la veu, l’holandesa Ilse Holwarda al teclat i els cors i l’eivissenc David Viladoms a la guitarra, amb la col·laboració en aquesta ocasió del baixista Luis Iglesias.

Groove Garage. Foto: Joan F. Ribas

També actuarà el dj Javi Box i hi haurà tallers de rebosteria i manualitats. L’esdeveniment s’organitza amb la col·laboració de les associacions TDAHEF i Ibiza In, i la participació dels alumnes de sisè de primària dels CEIP Sant Jordi i Can Raspalls, i de quart d’ESO del CC Mare de Déu de les Neus, per a recollir fons amb motiu del seu viatge de final de curs.

Ja el dimecres festiu, 1 de novembre, la festa començarà a Sant Josep, a la zona per als vianants al costat de l’Ajuntament, amb un concert a l’hora del vermut del grup Discover. El formen Javier Riera (guitarra, baix i veu), Chucky Planells (guitarra), Jesús Zamora (baix, teclats i guitarra) i Toni Planells (bateria), i ofereixen un ampli repertori de versions de rock nacional i internacional de diferents èpoques: The Rolling Stones, U2, The Cure, Neil Young, Radiohead, Extremoduro, Loquillo, Héroes del Silencio…

Discover. Foto: Joan F. Ribas

Mentre actuen, s’anirà cuinant la frita de porcella popular que hi ha prevista per a aquesta jornada festiva. Prèviament, a partir de les 11,30 hores, hi haurà activitats infantils i ball pagès, i la festa seguirà a la tarda. La frita l’organitza Ca sa Majora Segle XXI, amb la participació dels alumnes de sisè de primària del CEIP l’Urgell, amb l’objectiu d’aconseguir fons de cara al seu viatge de final de curs.

Després de la frita, la festa seguirà amb múltiples activitats i música en viu, de la mà dels grups The Rosemary Family i Esta me la sé.The Rosemary Family és una banda de versions de flamenc, rumba, funky i rock, establerta a Eivissa i composta pels germans Mario i David Romero, procedents d’Almagro (Ciudad Real). A aquesta columna vertebral es sumen ocasionalment la cantant Sara Oteiza i la percussionista Paula Vilaplana, al caixó flamenc.

The Rosemary Family. Foto: Joan F. Ribas

Esta me la sé, per altra banda, és un grup que recupera l’esperit de la revetlla popular i ofereix un ampli repertori de grans èxits de grups nacionals com La Oreja de Van Gogh, Estopa, El Canto del Loco, Fito y Fitipaldis, Pereza, Estopa, Extremoduro, Amaral, C. Tangana… Són cançons popularitzades en el segle XXI, en el marc d’un espectacle concebut perquè el públic les coregi a ple pulmó, en reviure els millors moments musicals d’aquests últims anys. Composen el grup Carlus Escandell (veu i guitarra), Eduardo Morcillo (guitarra), Juan Díaz (teclat), Antonio Amores (baix) i Lidia Escandell (bateria i percussions).

En paral·lel hi haurà tallers de manualitats relacionades amb la tardor i un escape room per al·lots i al·lotes d’entre 8 i 16 anys, consistent a desactivar una suposada bomba atòmica. En aquesta jornada festiva participaran també els alumnes de sisè de primària del CEIP l’Urgell, amb l’objectiu d’aconseguir fons de cara al seu viatge de final de curs.

Esta me la sé