TOP
Actualitat

Swingin Tonic llança ‘Blue Mama’, el primer single del disc ‘Va Sonando’

Aquest matí el grup eivissenc Swingin Tonic ha llançat en totes les plataformes digitals de música per streaming la cançó ‘Blue Mama’. Aquest tema, compost per Iván Pacheco i Claudia Otelli, amb arranjaments de Julien Catonné, Michael Alcaras, Txumari García, Gustavo Gamaza i Naco Aschei, forma part del primer àlbum de la banda, Va Sonando, i constitueix l’únic single que ha vist la llum fins al moment. Per a la producció d’aquesta cançó, que pot gaudir-se en 21 plataformes, Swingin Tonic ha comptat amb la col·laboració del cor Goizargi Gospel Choir (Biscaia).

Swingin Tonic porta mesos treballant en aquest disc, que s’ha gravat als estudis Can Cala, del productor i percussionista P. J. González. A més, tots els temes que l’integren s’han mesclat i masteritzat a Madrid, sota la direcció d’Alfonso Samos, un productor de renom que ha treballat amb artistes molt importants, com Luz Casal, Maná, Chenoa, Coors o Ella Baila Sola, entre altres. El segon single, ‘Soledad’, es publicarà el pròxim 4 d’agost i el disc complet, en format CD, podrà adquirir-se pocs dies després. Els aficionats al vinil hauran d’esperar fins a la tardor per a tenir-lo a les mans.

Iván Pacheco, Claudia Otelli & P. J. González

Swingin Tonic és un dels projectes musicals de major èxit en les dos últimes temporades a Eivissa. La seua música i vestuari vintage han estat una autèntica bomba, fins a l’extrem que la formació, durant la temporada turística, rep més peticions d’actuacions de les quals pot acceptar. El lideren el guitarrista Iván Pacheco i la cantant Claudia Otelli i actuen en format duo, trio, quartet i septet.

Claudia Otelli

Els altres músics que formen part de la banda són Txumari García i Salvatore Licitra al contrabaix, Michael Alcaras a la bateria, Naco Aschei a la trompeta, Gustavo Gamaza al saxo i Julien Catonné als teclats. El seu repertori engloba diferents estils, com swing, blues, bossanova i jazz, inspirant al públic a evocar les èpoques que van emmarcar cadascun d’aquests estils.

Salvatore Licitra & Txumari García. Can Cala Studio

Otelli i Pacheco ja van coincidir en una altra banda dedicada al swing, Pin Up Sound, i ara segueixen per aquests mateixos rumbs de posar a ballar a tothom. Pacheco es va formar en música clàssica i jazz a Vitòria-Gasteiz i ha estat membre fundador de múltiples bandes, a més de compartir escenari amb The Dynamites, Fundación Toni Manero, Wagoon Cookin, Barbara Mason, James Kirkland o Prince Phillip Mitchel. Actualment manté una altra banda anomenada Caravan of Swing, amb un repertori de gipsy jazz. Claudia Otelli, per altra banda, és italiana i resideix a l’illa des del 2008. Aquí també va formar la banda La Locanda i ha exercit com a ballarina i cantant del cabaret Chicago, a La Imprenta, entre altres projectes.