TOP
Actualitat
Joan. F. Ribas

Sant Josep celebra el Dia Internacional del Jazz amb Pere Navarro Quintet i The Ibiza Cool Jazz Orchestra

El 2011 la UNESCO va decretar que el 30 d’abril, tots els anys i arreu del món, es celebraria el Dia Internacional del Jazz, amb l’objectiu de donar a conèixer un moviment musical de gran valor educatiu, així com un recurs substancial que contribueix a l’intercanvi cultural, el diàleg i la cooperació entre els pobles.

L’Ajuntament de Sant Josep ha decidit commemorar aquesta jornada tan especial amb un programa de dos concerts d’altíssim nivell, que tendran lloc el 30 d’abril i l’1 de maig a l’Auditori Caló de s’Oli, amb entrada lliure fins a completar cabuda. Els protagonitzaran Pere Navarro Quintet i The Ibiza Cool Jazz Orchestra, dos formacions amb músics professionals i molt experimentats, que sens dubte oferiran dos nits magnífiques als aficionats que acudeixin al recinte cultural de Cala de Bou.

Pere Navarro Quintet. Music Lan Studios (Avinyonet de Puigventós, Girona)

Pere Navarro sortirà a l’escenari de l’interior de l’auditori a les 20 hores del dimarts que ve, acompanyat del seu quintet, per a presentar el seu tercer àlbum, Quintessential, que va gravar el 2023 en els estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós (Girona). Encara que aquest treball encara no s’ha llançat en format físic ni a través de les plataformes de streaming, el teclista i trompetista eivissenc, autor a més de totes les composicions, ha volgut oferir-ho al públic illenc amb motiu d’aquest dia dedicat al jazz. És un doble disc gravat la meitat amb el quintet i l’altra meitat amb el trio, amb altres músics col·laboradors. Estarà acompanyat a l’escenari per quatre magnífics artistes: Ferran Borrell (guitarra), Josep Colls (baix elèctric), Joan Solana (teclats) i David Xirgu (percussió).

The Ibiza Cool Jazz Orchestra. Foto: Joan. F. Ribas

The Ibiza Cool Jazz Orchestra actua el dimecres a la mateixa hora i en idèntic escenari. Es tracta d’una banda especialitzada en cool jazz que fusiona amb jazz clàssic i swing, formada per múltiples músics de gran prestigi establerts a l’illa. Va néixer amb motiu de l’Ibiza Swing Fun Fest de 2022, va repetir en l’edició de 2023, que va tenir lloc a Caló de s’Oli, i ja treballa en el seu primer disc d’estudi.

La lidera el saxofonista Víctor Ávila, conegut per actuar amb múltiples formacions de l’illa, com Bluesmàfia i és Saligardos, i oferirà un concert instrumental, acompanyat per Vicent Tur com a director convidat. Els arranjaments també són obra dels dos. La formació sobre l’escenari, amb nou músics, serà: Víctor Ávila (saxo alt), Gustavo Gamaza (saxo tenor), Jorge Ortiz (saxo baríton), Naco Aschei i Guillem Nadal (trompetes), Vicent Tur (trombó), Juanjo Rodríguez (guitarra), Chema Pellico (contrabaix) i Mike Alcaras (bateria). El seu repertori inclou grans clàssics del gènere, així com alguns temes propis.