TOP
Actualitat

Rock, hip hop, grafitis, patins i circ per celebrar el Dia de la Joventut

El municipi de Sant Josep celebra el Dia Internacional de la Joventut amb l’XI Festival Sub-Urbà que conjuga la música rock, l’hip hop, els grafitis, el circ i els patins. L’esdeveniment, que després de l’aturada pel covid-19 es trasllada de Can Raspalls a la Plaça de Sant Jordi, té lloc aquests pròxims dies 19 i 20 d’agost. L’organitzen l’Ajuntament de Sant Josep i el Casal de Joves Xerinola, amb la col·laboració del Consell Insular d’Eivissa.

A la primera jornada, el divendres 19, començaran a actuar els grups d’hip hop eivissencs Camaleónicos, St. Sharks, Rome i Xexu Cruz. La música conclourà amb la presència de la jove banda de rock The New Young Polaks, una de les majors sorpreses que ha donat el panorama musical eivissenc recentment. El concert coincideix amb el seu primer aniversari com a banda.

En paral·lel, els grafiters Ardeseo, Ed Zumba, Chine i Fossi mostraran el seu art i tècniques. Per altra banda, el circ Eivissa Omega ensenyarà elements i noves tàctiques circenses en les quals el públic podrà participar i aprendre.

A la segona jornada, la del dissabte 20, començaran a actuar els grups d’hip hop eivissencs El Rubio de la South, Namodelarose i Cheef Kareem. La música seguirà amb la cantant eivissenca d’hip hop, trap i rhythm & blues Mery Myles, per finalment pujar a l’escenari el conegut grup Morning Drivers, que acaben de tornar del festival Sonorama Ribera, a Aranda de Duero, on han triomfat. En paral·lel a la música hi haurà exhibició de patins amb Ibiza Patina.

Per l’escenari del Festival Sub-Urbà han passat artistes com els murcians Stahl Inc, els malaguenys Delaossa & jmoods + easy-s i altres músics com We are one, Southside, Legung, Hastro & Paul Paradox, Broxton, SHK, Cristo Corona, Delbarrio o Yeshe Ryser. És una de les cites més importants de l’illa vinculades al gènere hip hop.