TOP
Actualitat
Joan F. Ribas

Ras Smaila reedita l’àlbum ‘Black Man’s Blues’ per a les plataformes digitals

Des de fa uns dies ja es pot escoltar a les plataformes digitals l’espectacular àlbum Black Man’s Blues, que el cantant i guitarrista africà Ras Smaila va llançar el 1999, després de gravar-lo a Anglaterra. Aquest treball era inèdit en els principals portals de streaming musical, fins que Ras per fi ha decidit publicar-lo perquè tots els seus seguidors i els bons aficionats al blues i al funky puguin gaudir-lo.

Black Man’s Blues va ser llançat a la fi del segle passat en format físic per la discogràfica Night & Day Records. Els temes es van gravar a BBC Birmingham Studio, pel programa de blues de la BBC de Paul Jones. La majoria de les cançons són composicions del propi Ras, excepte algunes versions de temes clàssics, com ‘Hoochie Coochie Man’, ‘Big Boss Man’, ‘Down in Hollywood’ i ‘Hey Joe’. Intervenen múltiples músics, encara que la veu i les guitarres són a càrrec de Ras Smaila. Impressiona la potent instrumentació i la qualitat dels temes i la gravació.

Cal subratllar que Ras Smaila és un dels músics de blues més prestigiosos de l’illa, després de portar diversos anys establert entre naltros. El seu estil oscil·la entre el funky, el soul i el reggae, estant sempre presents les arrels africanes, ja que procedeix de Porto Novo (Benín).

Aquest mestre de la guitarra es va formar a França, va residir una etapa a Anglaterra i en els concerts per les Pitiüses sol actuar en solitari o acompanyat de la seua banda, Serial Groovaz, formada per diversos músics professionals de l’illa que es van alternant. El repertori compagina composicions pròpies amb clàssics del blues i d’altres artistes, com Jimi Hendrix o Bob Marley.

En aquest enllaç pots escoltar alguns temes i accedir a les plataformes de streaming que el tenen incorporat al seu catàleg.