TOP
Actualitat

‘Sa matança de ses Feixes’, de Pvssydònia, escollit millor videoclip balear de 2022

Els lectors del portal Mallorca Music Magazine han escollit ‘Sa Matança de ses Feixes’, del grup eivissenc de punk Pvssydònia, com a millor videoclip de Balears del 2022, després que ahir a mitjanit es tancassin les votacions. La formació femenina es va emportar el primer premi per aclaparadora majoria, en obtenir 462 vots, enfront dels 82 obtingut pel segon classificat.

Aquest treball va competir amb altres 14 vídeos, produïts pels següents artistes: Mikrat, Clara Ingold & The Silver Pickles, PKAS, O-ERRA, Xanguito, Hermano L, Miquel Serra, Primera Mort, Alanaire, Marc Seguí, Antònia Font, Jansky, Marala i Da Souza.

Pvssydònia és un grup de “punk fenici” integrat per quatre al·lotes que, juntament amb unes poques bandes que encara queden a l’illa, neix per a revitalitzar un gènere musical que destaca per les lletres reivindicatives, anticapitalistes i canyeres. A Eivissa, amb la massificació turística, l’urbanisme salvatge, la carestia de la vida i la inacció política tenen musa per una bona estona. Elles són Balma Albalat (veu), Marta Yanini (guitarra), Inés Roig (baix) i Marta Mallach (bateria). Canten temes propis, tant en castellà com en català.

La cançó ‘Sa matança de ses Feixes’ va ser triada per a formar part del disc Flama, produït per l’Institut d’Estudis Eivissencs el 2022, que recopila les cançons més representatives que es van presentar al concurs ‘Cançó de Sant Joan 2021’.

Els crèdits del videoclip són els següents:

Direcció: Salva Salsano.

Ajudant de direcció: Toni Planells.

Producció: Marta Sobejano i Marta Mallach.

Ajudant de producció: Neus Prats, Patri Callejón i Virginia Añaños.

Guió: Marta Sobejano, Marta Yanini, Balma Albalat, Inés Roig i Neus Prats.

Fotografia y muntatge: Salva Salsano.

Direcció d’art: Adrià Cardona.

Art: Adrià Cardona, Neus Prats i Marta Yanini.

Diseny de vestuari i estilisme: Lucia Lluesma.

Maquillatge: Lucia Lluesma.

Actors i actrius: Lucia Lluesma, Fede Jara, Andrés Polanco, Josep Lucchetti, Jorge Sol y Sombra, Beatriz Fernández, Elisa Pamio, Virginia Añaños, Pedro Vega, Gabriel Yorffeg, Ivana Santos, Erique Santos, Neus Prats, Pepa Prats, Jaume Tur, Pep Graó, Toni Planells, Elías Blanes, Noel Bouzón, Judit Roca, Patri Callejón, Susa García, Manuela Marcos, Olmo Marcos, Andreu Cardona, Iosune Echeverria, Maite Vives, Aimar Vives i Jorge Moya.

Des del portal Sant Josep és Música felicitam a Pvssydònia i tot l’equip que ha fet possible aquest videoclip per un premi molt merescut. Ja estem esperant el pròxim!