TOP
Actualitat

Pardals llança ‘S/T II’, el seu segon EP de rock instrumental

El grup eivissenc de rock instrumental Pardals, nascut el 2020, acaba de llançar el seu segon àlbum, un nou EP amb quatre temes instrumentals anomenat S/T II. El disc, tal i com el defineixen els seus creadors, es caracteritza per “un so enèrgic i unes composicions definides per estructures que a penes es repeteixen, però que creixen en intensitat i avancen cap a passatges èpics, sense caure en desenvolupaments lents ni altres clixés habituals del post-rock”.

L’àlbum ha estat gravat a l’estudi SAE Barcelona, ciutat en la qual ara resideixen els integrants del grup, amb Jaume Alberti, el baixista, com a enginyer de les gravacions, al costat d’Eduardo Quintero i Ricardo Cortés. Posteriorment es va mesclar a HitMakers Studio, amb masterització final d’Andrés Jaén Viera a MonkeyManSound.

Pardals és una banda de post rock instrumental formada per Luis Escriche (guitarra), Joan Torres (guitarra), Jaume Alberti (baix) i Toni Coronado (bateria), tots ells ex membres del quintet eivissenc de pop Quin Delibat! El grup va sorgir l’any 2020, arran de l’aturada de concerts provocat per la pandèmia de Covid-19, que van decidir aprofitar per tornar a trovar-se en el local d’assaig i donar curs al seu interès pel rock instrumental, influïts per bandes com Toundra o Böira.

El 2022 varen publicar el seu primer treball, un EP homònim amb cinc temes també instrumentals, intensos i contundent. Les seues les cançons ja les havien donat a conèixer al públic en el Back to School Festival de 2021, a Sant Jordi. Totes elles estan compostes per Luis Escriche.

En els últims dos anys, el grup ha realitzat mitja dotzena de concerts a Eivissa i Catalunya, un d’ells a Tarragona al costat de Toundra, una de les formacions que més admiren. Han acompanyat el llançament del disc amb dos videoclips dels temes ‘XIV’ i ‘XV’. La ballarina Maider Cenitagoya protagonitza el primer d’ells, mentre que el segon l’ha dirigit l’artista basca Sutxart, autora també de la il·lustració que apareix en la portada.