TOP
Actualitat
Gloria NM

Més de vint concerts al Festival Sonorama aquest cap de setmana

Els hotels Paradiso i Grand Paradiso de Cala de Bou, juntament amb el recinte exterior de l’Auditori Caló de s’Oli, acullen els pròxims 6, 7 i 8 d’octubre la segona edició del Festival Sonorama, que comptarà amb la participació de més de vint grups de tot el país, així com activitats complementàries com a conferències i projeccions. El programa alterna concerts gratuïts a Calo de s’Oli, amb altres que requereixen entrada i que es desenvoluparan a l’escenari de la piscina de l’hotel Paradiso, mentre que el Grand Paradiso acollirà diferents activitats complementàries. Les localitats de pagament poden adquirir-se a la pàgina web del certamen, on els aficionats de fora de l’illa també poden reservar estades.

Sonorama Ribera és un festival de música indie que, des de 1998, es celebra el mes d’agost a la localitat burgalesa d’Aranda de Duero, organitzat per l’associació cultural Art de Troya. Des de 2021 i en col·laboració amb la cadena hotelera eivissenca Concept Hotel Group, compta amb una versió eivissenca, que es desenvolupa a la zona turística de Cala de Bou. En ella participa una representació dels grups que protagonitzen el cartell d’Aranda de Duero, als quals es suma alguna banda local. El certamen compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Josep i el Consell Insular d’Eivissa.

El programa previst per a enguany és el següent:

 

Dijous, 6 d’octubre

Hotel Paradiso

  • 19:00 Colin Peters (dj) i presentació Diego Calvo i Javier Ajenjo
  • 20:15 Niños Raros
  • 21:30 Stone Corners

 

Divendres, 7 d’octubre

Auditori Caló de s’Oli

  • 19:00 Artista sorpresa
  • 20:15 Cachorros
  • 21:30 Sexy Zebras
  • 22:45 Eme Dj

Hotel Paradiso

  • 18:00 Morning Drivers
  • 19:15 Delafé y las Flores Azules
  • 20:30 Dani Fernández
  • 21:45 Rufus T. Firefly
  • 23:00 Belako

 

Dissabte, 8 d’octubre

Auditori Caló de s’Oli

  • 12:30 Actividad Sonorama Baby – Banda de niños
  • 14:00 Hoonine
  • 15:15 Sienna
  • 16:30 Luis Brea
  • 18:15 Izaro
  • 19:30 Tu Otra Bonita
  • 20:45 Veintiuno
  • 22:00 We Are Not Dj’s

Hotel Paradiso

  • 18:00 Niña Polaca
  • 19:15 Nena Daconte
  • 20:30 Miss Caffeina
  • 21:45 Rulo y la Contrabanda
  • 23:00 Morgan

Descarrega el PDF amb els horaris dels concerts i les activitats paral·leles en aquest enllaç.

 

A continuació, una mica d’informació sobre les bandes participants:

 

Niños Raros

La banda eivissenca Niños Raros acaba d’actuar a la Sala BarCo, emblemàtic local del madrileny barri de Malasaña. El grup, nascut a l’Institut Quartó de Portmany i format per músics de 18 i 19 anys, ha llançat recentment el seu tercer single ‘Rayada y solo’. Amb el videoclip del segon, ‘Manías’, van aconseguir en tan sols una setmana 5.000 visionats a YouTube. Els temes han estat gravats a Magrana Studios, sota la producció de Joan Barbé. Niños Raros el composen Guillem Llavero, Marco Marqués, Oliver Barnosi i Maraba.

 

Stone Corners

Stone Corners és una de les bandes eivissenques de rock alternatiu que més han rodat pels escenaris. La van formar el 2007 un grup d’amics, amb l’objectiu de gaudir tocant versions de les seues bandes favorites, però a partir de 2009 comencen a composar temes propis en anglès i fins i tot són triats per fer de teloners de Rosendo a Sant Antoni. En 2013 presenten el seu primer disc, My Routine, amb el qual giren per múltiples locals i localitats de l’illa. El seu segon àlbum, Taste it!, l’acaben en 2017 i en 2020, en plena crisi per la pandèmia, fan púbic el vídeo d’un nou tema, ‘Crisis’, que formarà part del seu tercer àlbum, actualment en producció. La banda està composta per Toni Moya (veu), Ricardo Núñez (guitarra), Toni Bonet (baix), Isma Martínez (guitarra) i Miguel Guiral (bateria).

 

Cachorros

Grup de recent creació format per Genís Whylan, Juan Pe (del grup Nancy Rubias) i Alex Slim, que parteix del rock però amb un so que també beu del blues, l’electrònica i el hiphop. En 2022 han llançat els senzills ‘Nos la vamos a dar’ i ‘Pecador’. El videoclip d’aquest últim es va rodar a Eivissa, amb la participació de Diego Calvo, CEO de Concept Hotel Group i impulsor del festival a l’illa. Dos dels seus integrants (Genís i Slim) han actuat per Eivissa en diferents ocasions amb la banda Slim & Whylan, al costat del bateria Peter Ortega.

 

Sexy Zebras

Trio madrileny de power rock que fins i tot ha arribat a recomanar Lars Ulrich, el bateria de Metallica. Actualment estan presentant el seu cinquè àlbum Calle Liberación. Ho van fundar en 2005 Gabriel Montes (veu principal i baix), José Luna (guitarra i veu) i Samuel Torío (bateria i cors). Destaquen pel seu rock contundent, amb lletres descarnades i irreverents.

 

Morning Drivers

Un dels grups de indie pop més destacats d’Eivissa, amb treballs discogràfics que han tingut repercussió nacional. A l’agost van estar al Sonorama Ribera original, a Aranda de Duero, on van tenir un gran èxit. El composen Miquel Serra, Luis Iglesias, Mariano Costa, Miquel M. Thomas i Sebastian Budding. Van començar fent versions de les bandes que més els agradaven i, a partir de 2015, es van dedicar a compondre. Fruit d’aquell treball va sorgir el seu primer àlbum, Perspectiva, publicat el 2017, que ja els va permetre afrontar una àmplia gira nacional. El seu segon àlbum, Nuevas intenciones (2020) també els ha portat a recórrer el país i participar en múltiples festivals.

 

Delafé y las Flores Azules

El grup barceloní Delafé y las Flores Azules va néixer en 2002 com a trio i actualment el composen Óscar d’Aniello (Delafé) i Helena Miquel (Las Flores Azules). El seu peculiar estil els fa inconfusibles, amb un hip hop acompanyat de melodies dolces i lletres contumbristas que idealitzen la quotidianitat urbana. Tenen diversos discos, entre ells el mític vs. Las trompetas de la muerte (2010). El 2022 els seus integrants han tornat, després d’estar un temps centrats en les seues carreres en solitari.

 

Dani Fernández

Daniel Fernández (Ciudad Real, 1991) és un cantant i compositor de música indie que desenvolupa una carrera en solitari des que va abandonar la popular formació juvenil Auryn. A més de cantar, domina el piano i la guitarra i ha publicat quatre àlbums en solitari.

 

Rufus T. Firefly

Rufus T. Firefly és una banda de rock alternatiu amb influències de neo soul formada a Aranjuez (Madrid), el 2006. Agafa el nom del personatge que interpreta Groucho Marx a la pel·lícula Sopa de ganso. La composen Víctor Cabezuelo (veu i guitarra), Julia Martín-Maestro (bateria i programacions), Carlos Campos (guitarra), Juan Feo (percussió), Miguel de Lucas (baix) i Marta Brandariz (teclats). Tenen vuit àlbums publicats.

 

Belako

Belako és un grup de post punk espanyol de la localitat de Mungia, a la província de Biscaia. Canten majoritàriament en anglès, encara que el seu repertori inclou algun tema en basc. Belako és el barri de Mungia on assaja la banda i d’on procedeixen els germans Josu i Lore Billelabeitia. Els altres components són Lander Zalakain i Cris Lizarraga. Té cinc àlbums publicats.

 

Hoonine

Hoonine és la murciana Carmen Alarcón, cantant, compositora i productora, coneguda per la seua etapa a AA Mama. Una dona molt especial que destaca per la sensibilitat i la força. El seu projecte fuig del superficial i apel·la als sentiments. Acaba de publicar el seu primer àlbum Roca Roja.

 

Sienna

Sienna va néixer com a teràpia per Álex Sienna, un projecte creat per a netejar teranyines emocionals i repel·lir l’ansietat. Després de presentar Trágico y fugaz (2017), el projecte no ha deixat de créixer. En 2020 va presentar el segon àlbum, Tiempos de impacto.

 

Luis Brea

Nascut a Alcorcón (Madrid) en 1973, Luis Alberto Alemaza López va fundar en plena explosió del indie, a la fi dels 90, Los Hijos de Han Solo, amb els quals únicament editaria una demo. Després va crear Los Sitios i des de 2009 va per lliure, publicant tres àlbums: Hipotenusa (2012), Luis Brea y el miedo (2015) i Usted se encuentra aquí (2017).

 

Izaro

La biscaïna Izaro Andrés cantava als bars fins que, en 2016, gràcies a una campanya de micromecenatge, va publicar el seu primer àlbum amb temes en basc, anglès i espanyol. En 2018 estrena el seu segon disc, amb el títol Eason, al Teatre Arriaga de Bilbao. Amb el tercer, Limones en invierno, va guanyar el Premi Musika Bulegoa. L’últim és Limones de oro i l’acaba de publicar.

 

Tu Otra Bonita

Diuen de Tu Otra Bonita que fan rumba psicodèlica o indie mestís. El cas és que les seues cançons calen perquè sempre arriben carregades de bona energia. La fusió de flamenc i altres estils, en tot cas, constitueix un experiment original. El grup està format per Héctor Lacosta, Félix Vígara i Alberto Vallecillo. El primer d’ells és el cantant i compositor, mentre la guitarra és a càrrec de Félix i Alberto s’ocupa de la percussió. Crema, el quart disc (2021), el va produir Campi Campón (productor de Jorge Drexler i Vetusta Morla, amb 5 Grammys) i Juanito Makandé, entre altres.

 

Veintiuno

La banda Veintiuno la composen Diego Arroyo (veu, guitarra i teclats), Yago Banet (baix), Pepe Narváez (bateria i percussió) i Jaime Summers (guitarra). Són de Toledo i des de fa alguns anys no paren de créixer. En poc temps han passat d’autoeditar els seus discos a signar amb Warner Music. Ofereixen un repertori de pop amb tocs funk i rhythm and blues i han passat pels escenaris dels més importants festivals del país, com Mad Cool, Nos Alive o Arenal Sound.

 

Niña Polaca

Grup madrileny-alacantí format en 2018 pel cantant i compositor Álvaro Surma (Surma) i el baixista i també compositor Alberto Rojo (Beto), quan tots dos vivien al barri madrileny de Malasaña. Després d’incorporar a Kobe, també compositor i bateria, realitzen un viatge a Polònia, que els proporciona el nom: Niña Polaca. Se’ls incorpora llavors Sandra, la quarta integrant del grup, que també és cantant i guitarrista de Ginebras. Ofereixen cançons pop que s’inspiren en el Madrid dels 80 i tenen dos àlbums publicats.

 

Nena Daconte

Nena Daconte és el projecte musical de la cantant i compositora espanyola Mai Meneses. Després d’un breu pas pel programa Operación Triunfo, va autoeditar el seu primer disc en 2005, He Perdido Los Zapatos, incorporat al músic Kim Fanlo. Encara que les composicions són de Meneses, Nena Daconte és un duo. El nom del grup prové d’un personatge del conte El rastro de tu sangre en la nieve, escrit per Gabriel García Márquez. Tenen cinc àlbums publicats i un recopilatori.

 

Miss Caffeina

Una de les bandes espanyoles de indie rock de major fama i prestigi, formada a Madrid en 2006. La composen Alberto Jiménez (veu), Sergio Sastre (teclats, guitarra i sintetitzador) i Antonio Poza (baix). L’èxit, però, els va arribar el 2016 amb la publicació del disc Detroit, ja que temes com ‘Mira como vuelo’ o ‘Ácido’ es van convertir en molt populars a les radio-fórmules del país. Abans ja havien llançat tres àlbums i un EP. També són habituals als principals festivals del país.

 

Rulo y la Contrabanda

Rulo y la Contrabanda és un grup càntabre, fundat en 2010 per Raúl Gutiérrez, Rulo, després d’abandonar la banda La Fuga, amb la qual va gravar sis discos i va realitzar 300 concerts per tot el món. Amb Rulo y la Contrabanda va tornar a aconseguir l’èxit, gravant mitja dotzena de discos, inclosos directes i recopilatoris. La banda la composen Rulo (veu, harmònica y guitarra), Karlos Arancegui (bateria), Enrique Mavilla (baix), Dani Baraldés (guitarra elèctrica) i Fito Garmendia (guitarra).

 

Morgan

La banda de indie rock Morgan va néixer a Madrid, en 2012. Els seus integrants són Carolina de Juan (Nina), Paco López, Ekain Elorza i David Schulthess. El seu estil beu del rock, el funk i el soul i tenen quatre àlbums publicats, amb temes cantats en anglès. L’últim, llançat el 2021, és The River and the Stone. La seua presència és habitual als principals festivals del país i destaca per l’excepcional veu de Nina i la poderosa instrumentació del grup.