TOP
Actualitat
María del Monte

María del Monte, el Soul Food Fest i el tren del rock, a les festes de Cala de Bou

L’ajuntament de Sant Josep ja ha donat a conèixer el programa de festes de Cala de Bou i Port des Torrent, que comencen aquest diumenge i duraran vint dies. La música, una altra vegada, juga un paper essencial amb una selecció artística destinada a tota mena de públics, entre la qual destaca un concert de la popular folklòrica sevillana María del Monte, la celebració del Soul Food Fest, amb degustació de cuina nord-americana i actuacions de diferents grups com Willie Buck, llegenda del blues de Chicago, o una nova edició del Cala de Bou Express, el festival del tren amb actuacions de bandes locals per nombrosos bars de la zona, que serviran ‘pintxos’ especials.

Esta me la sé

La música comença el dimecres 11 d’octubre, jornada anterior al Dia de la Hispanitat, amb la lectura del pregó a càrrec de Ramón Mayol i l’actuació, a continuació, del grup Esta me la sé, a la carpa instal·lada al parc infantil de la cantonada dels carrers es Caló i Cuenca. Aquest quintet recupera l’esperit de les revetlles, amb un repertori de versions de pop espanyol del segle XXI (La Oreja de Van Gogh, Estopa, El Canto del Loco, Fito y Fitipaldis…). El composen Carlus Escandell (veu i guitarra), Eduardo Morcillo (guitarra), Juan Díaz (teclat), Antonio Amores (baix) i Lidia Escandell (bateria i percussions).

Willie Buck

El 12 d’octubre arriba el Soul Food Fest, que en aquesta ocasió comptarà amb un músic d’excepció: Willie Buck, famós bluesman de Chicago de 86 anys d’edat, deixeble de Muddy Waters, que arriba acompanyat d’una potentíssima banda on figuren el prestigiós guitarrista argentí establert en Madrid José Luis Pardo, el armonicista argentí resident a Barcelona Tota Blues (Flavio Rigatozzo), el baixista Ernesto Larcher, que arriba des de Madrid i també és molt conegut en el circuit del blues, i el bateria d’Eivissa David Barona, organitzador del cicle de blues del Teatre Eivissa.

The Station Hollers. Foto: Joan F. Ribas

En aquesta tercera edició del Soul Food Fest també actuaran The Station Hollers, potent banda local de música americana d’arrels, formada per Soulman Sal (veu i guitarra), Ferran Nogués (veu i guitarra), Dennis Herman (dobro) i P. J. González (bateria). L’animació musical entre actuacions serà a càrrec de Betterman Dj. A més, es servirà un gumbo, plat crioll típic de Louisiana, que cuinarà Aitor ‘Blue Lehendakari’ Bodero, un autèntic expert, i que s’oferirà a preus populars. També hi haurà food trucks i algunes sorpreses… L’esdeveniment comença a les 13 hores, a Caló de s’Oli, i l’organitza l’Ajuntament en col·laboració amb l’Associació Cultural Great River Road.

María del Monte

El divendres, 13 d’octubre, a les 20 hores, també en el recinte exterior de l’Auditori Caló de s’Oli, tindrà lloc el recital de la famosa cantant María del Monte, que ha inclòs a Cala de Bou en la gira de concerts per a presentar el seu nou àlbum Todo vuelve. La precedirà el grup local de flamenc Querencia, format per Luis de las Heras (percussió), Juan Lladó (cant i segona guitarra) i Toni Muñoz (primera guitarra).

Cala de Bou Express 2022. Foto: Joan F. Ribas

El dissabte, 14 d’octubre, arriba una nova edició del Cala de Bou Express, el famós festival del tren, que recorre tota la zona parant en els bars on hi ha concerts. Participen multitud d’establiments, que ofereixen begudes i ‘pintxos’ a preus populars, així com nombroses bandes locals. Tindrà lloc de 12 a 20 hores i pròximament oferirem més informació sobre la ubicació de tots els concerts i els seus horaris definitius. Aquesta jornada la festa acabarà a la carpa del carrer es Caló, on actuarà La Charanga de la Casa de Cantabria en Valencia.

Laura Santamaría

El diumenge, 15 d’octubre, a les 20 hores, a la carpa, hi haurà una nova actuació de La Charanga de la Casa de Cantabria en Valencia i una hora després es celebrarà l’espectacle Cuadro Flamenco de Andalucía, amb Laura Santamaría i Manuel de la Lola al ball, Miguel El Rubio al cant i Dani Fernández a la guitarra.

Molta música, en definitiva, per a una de les festes més populars i multitudinàries del municipi. A través d’aquest enllaç pot descarregar-se el programa complet de festes.