TOP
Actualitat

Madera Viva Trío, una oportunitat única per gaudir del millor jazz mediterrani

Aquest dissabte, a les 20,30 hores, l’Auditori Caló de s’Oli ofereix un dels seus cartells més importants de l’any, amb la presència de Madera Viva Trío, una banda de Barcelona formada per tres músics d’impressionant trajectòria, que han actuat al costat d’artistes de la talla de Silvia Pérez Cruz, Judit Neddermann, Juan Perro, Paquito de Rivera o Marco Mezquida, entre altres. Es tracta de Vicenç Solsona (veu i guitarra), Pau Lligadas (veu i contrabaix) i Ramón Ángel Rey (bateria), que a més són part de l’equip docent de l’Escola Superior d’Estudis Musicals de Barcelona (ESEM, Taller de Músics). L’accés és lliure i gratuït.

Madera Viva és un trio de jazz vocal d’inspiració mediterrània, amb composicions pròpies i lletres en castellà i català, que sovint s’obre a la improvisació i a gèneres com la música llatina, el folk mediterrani i fins i tot el pop. Presenten el seu nou disc, Senderos, publicat pel segell discogràfic Microscopi, en el qual són presents l’amor i les reflexions vitals dels tres integrants de la formació.

L’origen del grup té lloc el 2017, quan el contrabajista Pau Lligadas va treure el seu primer disc liderant un trio de jazz, en el qual ja estava acompanyat de Vicenç Solsona i de Jorge Rossy. El va batejar Madera Viva i ja oferia una selecció de temes molt personals, versionant en clau de jazz alguna cançó de Bebo Valdés, com el mític bolero ‘Cuando vuelva a tu lado’, així com ‘La leyenda del tiempo’ de Camarón de la Isla i fins i tot un tema d’Alejandro Sanz. Per a presentar el disc i fer la gira va substituir la presència de Jorge Rossy per la de Ramón Ángel Rey i així va ser com el trio va començar a rodar sobre els escenaris, adoptant el nom de l’àlbum.

Des de llavors han tocat junts, tant en aquest projecte com acompanyant a altres músics, i han continuat component. Vicenç, Pau i Ramón han participat així, col·lectiva i activament, en la confecció del repertori que presenten en aquest concert. Madera Viva Trio, en resum, és una formació rodada i treballada, amb un bagatge musical indiscutible, tant individual com col·lectivament.