TOP
Actualitat

L’espectacular banda de Jorge Pérez (Patax Quartet) tanca el Sol Post a s’Oli Fest

Aquest dissabte, si bé encara caldrà recuperar el concert de Chris Lee & The Mojo Stand suspès la setmana passada per la pluja, acaba el cicle de concerts Sol Post a s’Oli Fest, amb un dels plats forts del programa: la banda de Jorge Pérez (Patax Quartet), amb uns integrants que arriben de diferents procedències de la península per impactar al públic amb la seua potent instrumentació.

Enrere queda un estiu musicalment explosiu a Caló de s’Oli, organitzat per l’Ajuntament de Sant Josep, que ha deixat actuacions tan impactants com la banda de Larry Campbell i Teresa Williams, amb la qual els espectadors van quedar literalment bocabadats, o la trobada sobre l’escenari del trio de Joachim Kühn amb el vibracionista eivissenc Andrés Coll. Pel certamen han desfilat també Juantxin Osaba, Juan Sebastián Vázquez & David Barona, Reina Roja, Hafa Afrosweet, Mar Sánchez Trio i artistes locals com Soul Doctor, Azahar López i Hostal Pascual.

El percussionista Jorge Pérez és el fundador de Patax i arriba acompanyat de diversos membres del grup, formant un quartet. Patax es va fundar el 2008 i ha arribat a tenir onze membres. Ofereix una insòlita mescla de flamenc, salsa, funk i jazz, amb un espectacle d’infart que ha posat potes enlaire el panorama de la música en directe a Espanya. Seguint la trajectòria de grans artistes de la fusió com Weather Report, Chick Corea Elektric Band, Frank Zappa, Herbie Hancock o Joe Zawinul, i emparant-se en l’herència del jazz cubà de Irakere i de Wayne Shorter, Miles Davis i Paco de Lucía, porten la fusió a un nou nivell. La seua música representa una comunió diferent entre el flamenc, el folklore llatí, el funk, el soul i fins i tot el hiphop. Sorprenen extraordinàriament amb les seues versions de clàssics de The Beatles o Michael Jackson.

Tenen més de 24 milions de visites en el seu canal de YouTube i realitzen gires al voltant del món, impulsats pels seus discos de versions de Michael Jackson i de The Beatles, a través de festivals com Jazzaldia, Jazz Madrid, San Javier (Espanya), Lagoa Jazz Fest (Portugal), Estival (Lugano Jazz Festival), Newport Jazz Festival, Panamà Jazz Festival, Percpan Festival (el Brasil), Festival del Tambor a Cuba, Festival de Jazz d’Hong Kong, Alegria Festival (el Marroc) o Juhlaviikot Festival (Finlàndia).

El lidera el prestigiós percussionista Jorge Pérez, que ha aconseguit aglutinar entorn dels seus bongos i congas a alguns dels millors músics joves de jazz que es mouen per Espanya, i que no sols són espanyols, sinó argentins, italians, cubans o, com el propi Jorge, amb doble nacionalitat (espanyola i estatunidenca). Tenen publicats nou àlbums i per les seues files han passat músics tan prestigiosos com Alain Pérez, Jorge Pardo o Antonio Serrano. Actuaran en format quartet, amb Aurora García (veu), Jorge Pérez (bateria), Jorge Vera (teclats) i Víctor Cisternas (baix).