TOP
Actualitat

Joven Dolores publica una versió de ‘Solo repetir’ amb Iván Torres

Després de la col·laboració amb Jesús Cifuentes, de Celtas Cortos, el mes passat, a través d’una potent versió ‘Infinito Equis’, la banda eivissenca Joven Dolores ha comptat aquests dies amb un altre convidat de luxe: el cantant canari Iván Torres, de la banda Efecto Pasillo, que ha gravat una versió de ‘Solo repetir’, en la qual canta al costat de David Serra.

Iván Torres (Gran Canària, 1982) és el líder de la formació Efecto Pasillo, fundada el 2007 i que va iniciar un camí d’èxits el 2010 gràcies a la cançó ‘Chacho’, fent de teloners aquest mateix any als Hombres G en la gira. La seua música oscil·la entre el rock, el pop, el funk i la música llatina, i el seu llançament definitiu a la fama nacional i internacional es va produir el 2012, amb l’àlbum ‘Pan y mantequilla’, que ja els va portar a col·laborar amb grups com La Oreja de Van Gogh o Leire Martínez. Alguna cançó va arribar a aconseguir el número 1 dels 40 Principales, assentant una carrera que els ha portat a actuar arreu del món.

‘Solo repetir’ és un dels deu temes continguts en l’àlbum més recent de Joven Dolores, Querido impulso, publicat el 2023. Abans d’aquest disc, la banda va llançar dos més: Galopa los días (2019) i Un segundo (2021). Tant la lletra com la música de ‘Solo repetir’ és obra de Joan Barbé, que a més es va ocupar de la producció i gravació de Querido impulso a Magrana Studios. El disc es va presentar en el Teatro Ibiza el 24 de febrer de 2023 i li va seguir una gira per ciutats de tot el país que encara perdura i que, pròximament, els portarà a Múrcia (16 de març), Màlaga (13 d’abril), Madrid (7 de juny) i al Sonorama Ribera d’Aranda de Duero (agost), entre altres escenaris.

Els directes de Joven Dolores destaquen pel xou impactant i enèrgic. Formen la banda David Serra (veu), Joan Barbé (guitarra), Frederic Torres (baix) i Joan Carles Marí (bateria). Els àlbums de la formació han figurat entre els més venuts a iTunes, compartint playlists amb artistes com Vetusta Morla, Love Of Lesbian o Leiva, i sonant per sèries i programes de televisió com Diarios de la Cuarentena (BSO), La ruleta de la suerte, Rutas bizarras o Aquí la tierra. Són, sens dubte, la banda eivissenca de major projecció fora de l’illa.

La lletra de ‘Solo repetir’ diu així:

Solo peco cuando creo
solo pierdo cuando gano
solo muero si estoy vivo
solo lloro cuando amo.

Solo vuelo desde el suelo
solo ando si hay camino
solo paro cuando empiezo
a caer en el olvido.

Solo sé que estoy pensando en tí
y no sé cómo seguir
porque hoy lo tengo que admitir
solo quiero repetir.

Solo callo cuando hablo
ya no veo oscuridad
solo escucho el silencio
cuando huelo la verdad.

Solo me he sentido solo
porque estuve acompañado
solo te echaré de menos
porque estuviste a mi lado.

Solo sé que estoy pensando en ti
y no sé cómo seguir
porque hoy lo tengo que admitir
solo quiero repetir.