TOP
Actualitat
Monica Cioccoloni

Ja tenim data per al VII Dave on my Mind!

Un dels festivals paralitzats per la pandèmia va ser el memorial Dave on my Mind, que va celebrar la sisena edició el 2019. Aquest esdeveniment, molt emotiu per a tots els que gaudim amb la música de Dave, ara es reprèn i, si bé encara es desconeix el cartell, si sabem data, lloc i hora. Serà el 20 de novembre, a la plaça de Sant Josep, al migdia.

Dave Jeffs (Oxford, 1945 – Eivissa, 2013), més conegut com Blues Dave, va ser un cantant, armonicista i guitarrista britànic, que va arribar a l’illa a la fi dels anys 70, establint-se al municipi de Sant Josep. Dave es va convertir en un dels músics més estimats i admirats entre la comunitat d’artistes d’Eivissa i va exercir com a mestre per a molts joves, obrint-los l’univers del blues.

Després de mitja vida tocant als bars de l’illa, va morir a l’agost de 2013 per una afecció cardíaca. La sensació d’orfandat que va deixar va ser tan intensa que els músics de l’illa, liderats per un dels millors amics d’en Dave, en Miquel Prats Botja, van decidir crear un festival per a retre-li homenatge i contribuir a les despeses derivades de la defunció.

La primera edició del festival va tenir lloc el 28 de setembre de 2013 a la Plaça de Sant Josep, amb un macroconcert en el qual van participar trenta bandes i artistes de l’illa. En total s’han celebrat sis edicions, en les quals també van participar bandes de fora, com Blas Picón & The Junk Express, Suitcase Brothers, Chino & The Big Bet, Lluís Coloma Trio o Johnny Big Stone.

D’entre els grups d’Eivissa que han passat per l’escenari poden destacar-se Bluesmàfia i es Saligardos, The Moonshine Band, Uncle Sal, Pere Vergés, The Frigolos, Norberto Rodríguez Trío, Glenn Marples Band, Ras Smaila o Keep a Rockin’, entre molts altres.

En aquest festival la col·laboració dels músics locals és desinteressada i el que es recapta mitjançant sortejos i altres iniciatives es destina a donar continuïtat a l’esdeveniment. Organitzen MP Music, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Josep i nombrosos músics de l’illa.