TOP
Actualitat
Joan F. Ribas

Hostal Pascual llança ‘Segunda vuelta’, el seu nou single

El grup eivissenc de pop rock Hostal Pascual va llançar ahir, 21 de març, a les principals plataformes de música per streaming, el segon single anticipat del seu pròxim EP Segunda vuelta, que porta el mateix nom. L’àlbum es publicarà durant aquest any i inclourà quatre temes que actualment es troben en procés de masterització. La formació, el desembre passat, ja va difondre el primer single, ‘Destellos’.

L’àlbum Segunda vuelta s’ha gravat en el transcurs de diverses sessions a l’illa, sota la producció del prestigiós enginyer català Oliver Barriga, que es va desplaçar des de Barcelona per al procés i que ja es va ocupar del primer treball de la formació, Smile & Go (2019), amb un resultat impecable. Barriga ha treballat a l’estudi de Micky Forteza, on han gravat artistes com Jarabe de Palo o Joaquín Garli, i és bon amic dels membres de la banda.

A diferència de Smile & Go (2019), que incloïa gairebé totes les cançons en anglès, aquí Hostal Pascual es comunica exclusivament en castellà, encara que navegant entre aquests ritmes vius, dinàmics i festius, tan característics de la banda des dels seus inicis, que connecten amb el públic a través d’un llenguatge i una actitud sempre positius, que es nodreix de l’esperit lliure d’Eivissa.

La lletra de ‘Segunda vuelta’ és obra de José Riera, mentre que la música l’ha compost Rogelio Martín. Després d’aquests dos llançaments, el quartet anirà publicant nous singles per a finalment llançar el EP complet. Hostal Pascual és un dels grups més emblemàtics de l’illa, dins del gènere indie associat també al pop rock. La il·lustració de ‘Segunda vuelta’ és obra de Ramón Martín Marí.

La banda es va formar el 2018, després que Pascual Fernández, el seu cantant, guitarrista i teclista, tornés a l’illa després de passar uns anys a Barcelona, on va desenvolupar altres projectes musicals. En tornar, represa la música al costat dels seus amics del col·legi de Jesús, Rogelio Martín (guitarra) i Manu Fernández (baix), als quals s’uneix José Riera (bateria), de Puig d’en Valls.