TOP
Actualitat

‘Fes un uc’, l’agenda cultural pionera d’Eivissa, diu adeu

‘Fes un uc’, una de les agendes culturals pioneres d’Eivissa, ha anunciat aquest matí en un post publicat a la seua pàgina web que diu adeu, després d’una labor de deu anys informant de la programació musical i artística de l’illa.

La publicació s’ha acomiadat amb un comunicat titulat “10 anys, moltes gràcies per tot”, que diu així: “Arribam al destí, arribam al final i hem arribat junts. Moltes gràcies a tots per acompanyar-nos en aquests deu anys on hem estat molt feliços buscant, recopilant i mostrant plans de les nostres benvolgudes illes, demostrant que una altra realitat és possible, el temps ens ha donat la raó i ens anam molt orgullosos pel treball realitzat. Molts seguiran el nostre camí, però nosaltres ens quedam aquí. Us estimam!!!”.

Enrere queda un somni romàntic, de gran utilitat per a la societat eivissenca, que varen posar en marxa Felipe R. Planells i Luis Iglesias, de l’empresa Crealizando, recolzats en la programació per Toni Pérez. Al llarg de molts anys, nombrosos eivissencs recollien un exemplar de l’agenda cultural en paper, plegada, a Can Jordi Blues Station o qualsevol dels altres molts locals on es repartia, per a assabentar-se de quin concert o exposició anar a veure. Ells van tornar al format analògic quan el món el descartava, encara que sense renunciar al digital. Van crear també la pàgina web fesunuc.com i van posar en marxa amb gran èxit diferents perfils a les xarxes socials.

Felipe R. Planells, un dels seus creadors, ens ha explicat que quan va començar a funcionar ‘Fes un uc’ a penes hi havia manera d’assabentar-se amb una certa antelació de la programació cultural de bars, restaurants, galeries i fins i tot de les pròpies institucions. No obstant això, amb el temps, totes han desenvolupat les seues pròpies eines de comunicació i d’agenda, on s’informa del que va esdevenint als municipis. Per tot això ‘Fes un uc’ ha perdut part del seu sentit i missió fundacional.

“En aquests deu anys el món ha canviat per complet. Hem viscut una pandèmia, diverses crisis mundials i la informació també s’ha transformat. Des del punt de vista cultural ara, per exemple, tenim Instagram, que fa deu anys no existia, i ha estat una cosa fonamental”, explica Felipe.

“Posar en marxa ‘Fes un uc’ va ser un gran repte perquè els establiments que programen exposicions, concerts, etcètera, a vegades ho feien de manera improvisada, d’un dia per l’altre, la qual cosa dificultava enormement el nostre treball. Ara, la majoria ja programa amb temps per poder promocionar les seues iniciatives a les agendes culturals i a les xarxes socials. Hi ha una organització molt major. En tot cas, ens sentim contents d’haver iniciat un camí i d’haver estat partícips d’una època en què la programació cultural ha crescut significativament a l’illa”, afegeix.

Des de ‘Sant Josep és Música’ agraïm a Felipe, Luis i Toni el seu treball en pro de la cultura, de la qual ells continuen formant part molt activa com a promotors i organitzadors. Ens veiem pels concerts!