TOP
Actualitat

El Nadal porta un programa municipal amb més de 30 concerts

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia va presentar ahir el programa de festes nadalenques del municipi, en el qual col·laboren diferents associacions. Inclo dos mercats especials a Sant Josep i Sant Jordi, que comencen aquest cap de setmana i que romandran oberts fins al 7 de gener, així com nombrosos tallers i activitats. Els aficionats a la música, a més, podran gaudir de més de trenta concerts. La major part d’ells ja estan inclosos en el programa, però altres s’aniran programant en els dos mercats nadalencs i anirem informant puntualment d’ells en la nostra agenda de concerts.

La música comença amb l’encesa de les llums nadalenques a Sant Josep, aquest divendres, 1 de desembre, a la plaça, on actuarà el Cor de l’Urgell amb un programa de nadales (18 hores). A continuació, s’inaugurarà el mercat situat en la zona per als vianants de l’Ajuntament, amb la música de la saxofonista Cati Costa i la pianista Edurne Chivite, que també oferiran clàssics nadalencs al costat de les casetes.

El dissabte, 2 de desembre, s’inaugura també el mercat de Sant Jordi i a les 18,30 hores actuarà el grup Dr. Trapero, a l’escenari de la plaça. L’horari dels mercats de Sant Josep i Sant Jordi és de dilluns a divendres, de 17 a 22 hores, i dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 23.

Swingmatism. Foto: Joan F. Ribas

El dimecres, 6 de desembre, es celebrarà el Burger Fest en el mercat de Sant Jordi, amb degustació de minihamburguesas i l’actuació de The Groovy Brothers (13 hores). Ja a la tarda actuarà en el mercat la banda Swingmatism (18,30 hores).

La mateixa Burger Fest tindrà lloc en el mercat de Sant Josep el divendres, 8 de desembre, amb l’animació musical de Discover (13 hores). Ja a la nit, a l’Auditori Caló de s’Oli, tindrà lloc un espectacle de poesia i música ofert per Ses Honorables Virtuts Il·lògiques (20,30 hores).

El dissabte, 9 de desembre, es celebrarà en el Tancó de Can Curt, a Sant Agustí, l’espectacle POEMilla, ofert per Mon & Marcel, que és una activitat inclosa en el programa Units pel nostre parlar 2023 (12 hores). En el mercat de Nadal de Sant Jordi, a les 18,30, actuarà també Ibossim Flamenco.

La música segueix el dimecres, 13 de desembre, amb el concert coral ‘Cantar el nostre parlar’, d’Un parell de tres, que també està inclòs en el programa Units pel nostre parlar 2023 (20 hores). Serà a Can Jeroni.

Un parell de tres

Els cors de l’Urgell i de Sant Josep oferiran un concert de Nadal el dijous, 14 de desembre, a l’església de Sant Josep, a les 19,30 hores. S’estrenarà el poema coral ‘Nadal’, obra de Bartomeu Tur i Marià Torres. També aquesta activitat forma part del programa Units pel nostre parlar 2023.

L’endemà, divendres, 15 de desembre, es celebrarà un altre concert de Nadal a l’església de Sant Jordi, a càrrec del cor juvenil i el cor municipal de Can Blau, sota la direcció de Montserrat Ribot. Acompanyarà al piano Óscar Palerm. Serà a les 20 hores.

El dissabte, 16 de desembre, la Banda Municipal de Sant Josep oferirà el seu tradicional concert d’hivern a l’Auditori Caló de s’Oli, a partir de les 20,30 hores.

La música segueix el diumenge, 17 de desembre, amb una actuació de Petit Cor a Can Jeroni, a les 12 hores, i el concert de Nadal del Cor des Cubells, a les 12,30 hores, previ a la tradicional torrada de sobrassada del Tancó. Aquest mateix dia, a les 17,30 hores, es celebra a l’Auditori Caló de s’Oli el concert ‘Regal per als Reis d’Orient’, a càrrec de grups de sensibilització i iniciació de l’escola municipal de música Can Blau. I a les 20 hores, a Can Jeroni, el Grup Folklòric Sant Josep organitza una mostra de cançó tradicional. L’activitat està inclosa en el programa Units pel nostre parlar 2023.

Els espectacles musicals es reprenen el dijous, 21 de desembre, amb un concert de Nadal a càrrec de les agrupacions instrumentals i vocals dels alumnes d’ensenyaments elementals de l’escola municipal de música Can Blau. Tindrà lloc a l’església de Sant Agustí, a les 18 hores.

Billy Flamingos

El dissabte, 23 de desembre, podrà gaudir-se de la XV edició del Sobrassada Rock, a l’envelat de Sant Josep, que estarà instal·lat al costat de l’Ajuntament, a partir de les 20 hores. Actuaran Billy Flamingos, Milindris Band (grup tribut a Melendi procedent de València) i Dj Gaia, procedent de Barcelona. El mateix dia de Nadal, 25 de desembre, actuarà en el mercat de Sant Jordi, a les 13 hores, Fernando Arte.

El divendres, 29 de desembre, es celebrarà a Sant Josep una activitat de música al carrer, amb motiu de la I Volta de Músiques, una volta ciclista a l’illa per a joves, que es celebra del 26 al 30 de desembre, amb concerts en els diferents pobles en els quals van parant. Serà a partir de les 18 hores.

Com és habitual, l’últim cap de setmana s’organitza la festa Fun and Trucks a Caló de s’Oli, que aquesta vegada serà en dissabte per a no coincidir amb la jornada de la nit de cap d’any. A partir de les 13 hores actuarà el grup My Generation i a més es celebrarà un espectacle de màgia familiar a càrrec de l’il·lusionista Joan Vidal a l’interior de l’auditori, que a la tarda (17 hores) també acull el II Festival de Titelles, amb l’obra ‘Mowgli. El llibre de la selva’, ofert per la companyia La Carreta (Elx). Ja a la nit, en el mercat de Sant Jordi, es celebra el festival Urban Music, amb l’actuació de Vinnie Dollar i altres artistes (19 hores).

El 31 de desembre, a les 12 hores, es celebren a Sant Josep i Sant Jordi les campanades al migdia. A Sant Jordi estaran amenitzades pel grup Esta me la sé, mentre que a Sant Josep hi haurà una sessió de dj’s amb Vermut a 45 rpm.

El 6 de gener, dia de Reis, el mercat de Sant Jordi compta amb l’actuació del grup Five Guys Walk Into a Bar (18 hores). A més, hi ha nombrosos espectacles de dj’s en els dos mercats, on la música cobra un gran protagonisme.

Five Guys Walk Into A Bar. Foto: Joan F. Ribas