TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues

Vudú & Blues Fest a Caló de s’Oli, amb Ángel Wolf, 12 Bars All Blues, Víctor Gresely i Héctor Martínez

4 de desembre de 2022 / 12:00 h - 19:00 h

Héctor Martínez

Jornada festiva i bluesera a l’Auditori Caló de s’Oli, on es celebra el Vudú & Blues Fest, que organitzen l’Ajuntament de Sant Josep i l’Associació Cultural Great River Road. Les barres i food trucks obriran a partir del migdia i el programa d’espectacles començarà a les 13 hores, amb una conferència musical oferta per l’escriptor madrileny Héctor Martínez, que viatja a l’illa per presentar el seu nou llibre ‘Al compás del vudú’, i en la qual estarà acompanyat pel prestigiós pianista català establert a Eivissa Víctor Gresely.

A les 14.30 hores està previst que comenci l’actuació d’Ángel Vera, també conegut en tot el país com Ángel Wolf, que ha acompanyat a bandes com Los Zigarros o la Tonky Blues Band en les seues gires. Actuarà en format one man band, amb veu, guitarra, harmònica i percussió.

L’última actuació donarà inici al voltant de les 16 hores i es prolongarà fins al vespre. La protagonitza la banda 12 Bars All Blues, formada per tres músics de llarga trajectòria a l’illa: Albert Oliva (veu i guitarra), Salvatore Licitra (baix) i Luis Amador (percussió), que oferirà un repertori de clàssics del blues.

‘Al compás del Vudú’, amb Héctor Martínez i Víctor Gresely

‘Al compás del vudú’ és el nou llibre de l’escriptor Héctor Martínez (Fuenlabrada, 1980), que, a més de president i impulsor de la Societat de Blues de Madrid, es dedica a investigar el blues, el soul i altres músiques americanes d’arrels. El llibre, que conté dos cd’s amb 48 cançons restaurades, traduïdes i comentades, aprofundeix en la relació entre el blues, el ragtime i altres estils amb les creences vudú. S’emmarca en els temps de la Louisiana espanyola, que va ser una època de repressió i intolerància que va fer que la colònia nord-americana visqués allunyada i oblidada de la metròpolis. Aquesta situació va produir una laxitud que va suposar el brou de cultiu perfecte per a l’aparició del vudú, el hoodoo, el Mardi Gras…

Víctor Gresely. Foto: Joan F. Ribas

Durant la presentació coneixerem aquestes històries i moltes més de mà de l’autor, que estarà acompanyat del pianista Víctor Gresely. Es tracta d’un dels teclistes més valorats pels músics eivissencs i destaca per la capacitat d’improvisació. Interpretarà ritmes de ragtime i temes de coneguts pianistes de Nova Orleans, com Professor Longhair, Dr. John o Allen Toussaint, entre altres.

Ángel Wolf, un mestre de l’harmònica

Ángel Vera (Alacant, 1982), també conegut com Ángel Wolf, s’ha mudat recentment a Eivissa. Ha exercit com armonicista del famós grup Los Zigarros durant un temps i les seues classes en línia d’harmònica des de Harpvard, la Universitat de l’Harmònica, que va crear en 2016, són molt conegudes entre els aficionats de tot el país i de la resta del món. Té al voltant de 200.000 seguidors a les xarxes socials i és artista Hohner internacional, la marca d’harmòniques. També ha estat músic de carrer i ha viscut uns anys a Madrid, on el bluesman Tonky de la Peña el va fitxar per a la seua banda, la mítica Tonky Blues Band.

Ángel Wolf. Foto: Joan F. Ribas

12 Bars All Blues, música d’arrels amb tres grans músics

La banda 12 Bars All Blues és una de les moltes formacions impulsades pel cantant i guitarrista català Albert Oliva, establert a l’illa des de fa alguns anys i també membre de grups habituals en els escenaris eivissencs, com Razzmatazz, Easy Feeling, The Peluts o Eivissurfers, entre altres. L’acompanyen dos músics també d’indubtable talent: el baixista i contrabaixista Salvatore Licitra, un dels músics de jazz més prestigiosos amb aquests instruments a Eivissa, i el virtuós percussionista Luis Amador, membre d’una de les sagues musicals més importants del país.

12 Bars All Blues. Foto: Joan F. Ribas

Concert gratuït

Lloc

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google
Informació dels músics
12 Bars All Blues Ángel Vera (Ángel Wolf)
Envia l'esdeveniment als teus amics
cartel
Mapa