TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Flamenco / Rumba

Fi de festa al Sol Post a s’Oli Fest amb el cap de cartell: El Canijo de Jerez

7 setembre / 20:00 h - 22:00 h

Per a aquest últim concert de la segona edició del Sol Post a s’Oli Fest, que organitza l’Ajuntament de Sant Josep en el recinte exterior de l’Auditori Caló de s’Oli, s’ha reservat l’actuació estel·lar del cartell: el famós cantant gadità El Canijo de Jerez. El Festival es celebra del 6 de juliol fins al 7 de setembre i compagina grups locals amb figures nacionals com Yacaré, Awakate, La Cuarta Cuerda o Cafè Dakar, el projecte d’Andrés Coll i Carlos Sarduy, entre altres. La barra i els food trucks obren a les 20 hores i el concert s’inicia amb la posta de sol.

Ja han passat més de vint anys des que Marcos del Ojo Barroso (Jerez de la Frontera, 1982), més conegut com El Canijo de Jerez, va debutar al costat de Los Delinqüentes amb aquell àlbum mític anomenat El sentimiento garrapatero que nos traen las flores. Va arribar a vendre més de 50.000 còpies, convertint-se en disc d’or. Aquella colla de jovens va crear, més que un so, un sentiment: el ‘garrapatero’. Varen deixar als fans un grapat de discos i cançons per al record, tan mítiques com ‘La primavera trompetera’, que es va acabar convertint en un himne generacional per a milers de joves.

Després varen arribar aventures impredictibles amb col·legues com Kiko Venero, Muchachito Bombo Infierno, Tomasito, Albert Pla o Juanito Makandé, entre altres, i batejades amb noms tan increïbles com G5, La Pandilla Voladora o Estricnina. També els seus aplaudits discos en solitari, cinc ja, a quin més reeixit: El nuevo despertar de la farándula cósmica (2012), La lengua chivata (2014), Manual de jaleo (2018), Constelaciones de humo (2020) i, més recentment, Ceniza y Barro (2023).

Amb aquesta col·lecció de cançons, El Canijo de Jerez ha viatjat molt: per descomptat, per cada racó del país, però també a Brussel·les, Amsterdam, Londres, Mèxic, Buenos Aires o Nova York, entre altres llocs, que han acabat rendits a la seua rumba canalla.

L’artista defineix aquest últim treball, el citat Ceniza y Barro, com “un cendrer ple de records o l’últim glop del coronel Kurtz. Després d’això potser em prendré un necessari i indefinit descans”, així que desprèn aroma a comiat. En la gira d’aquest àlbum l’acompanya La Banda Magnètica, amb Pepe Frías al baix, Manuel Cabrales a la bateria i Pedro Pimentel i Marcos Munné a les guitarres. La que s’aveïna a Caló de s’Oli…

Més informació sobre el certamen en aquest enllaç.

Concert gratuït

Lloc

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google
Envia l'esdeveniment als teus amics
CARTEL GENERAL_A3_Imprimir_page-0001
Mapa