TOP
Actualitat
Larry Campbell & Teresa Williams (Sol Post a s'Oli Fest 2023). Foto: Joan F. Ribas

Caló de s’Oli acull les III Jornades Flamenques i l’inici del II Sol Post a s’Oli Fest

Aquest cap de setmana es celebren a l’Auditori Caló de s’Oli dos dels esdeveniments culturals més destacats de l’estiu: Les III Jornades Flamenques i la II edició del festival Sol Post a s’Oli, que porta concerts tots els caps de setmana fins al mes de setembre. Pel recinte passaran figures tan rellevants com El Canijo de Jerez, Raúl Rodríguez, La Cuarta Cuerda, Café Dakar, Awakate, Yacaré i molts altres.

Les Jornades Flamenques celebren la tercera edició avalades per un gran èxit de participació i crítica en els anys anteriors. Tenen lloc del divendres al diumenge i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Josep ha decidit alternar, en aquesta ocasió, l’experiència i saviesa de grans professionals del flamenc amb perfils joves igualment talentosos, exemple del veritable futur que li espera al gènere.

La Cuarta Cuerda

El plat fort del festival serà aquest dissabte, amb l’actuació, a les 20,30 hores, del grup sevillà La Cuarta Cuerda, format per Miguel Gallardo, Pablo López i Jesús García. Es va formar el 2020 i, gràcies al seu particular flamenc de compromís i gaudi, ha conquistat les xarxes socials com demostren els seus 180.000 seguidors a Instagram. Es celebrarà en el recinte exterior de l’auditori i representarà, al mateix temps, el primer concert del Sol Post a s’Oli Fest.

A les Jornades Flamenques també és destacable la presència eivissenca, a través del quadre flamenc de Penélope Tafur, que obrirà el certamen aquest divendres, a les 20.30 hores, i de Manuel de Lola, que actuarà el diumenge amb la companyia sevillana En Clave de Flamenco, a les 20 hores.

Raúl Rodríguez

Completen el programa el gran músic sevillà Raúl Rodríguez, que ja va estar en les dos edicions anteriors, amb una conferència acompanyada de música en viu, titulada ‘AntropoMúsica de los cantes de ida y vuelta’, el dissabte a les 19 hores, i el concert de guitarra flamenca a càrrec de David Caro, el diumenge, a les 12,30 hores, després del qual es servirà un aperitiu.

Grups locals i bandes foranes en el Sol Post a s’Oli Fest

El Sol Post a s’Oli Fest brinda una programació musical per a tots els públics i també molt interessant per als turistes. A més dels concerts, que tenen lloc tots els dissabtes entre el 6 de juliol i el 7 de setembre, a partir de les 20 hores, hi haurà food trucks.

El Canijo de Jerez

L’aposta és molt variada i en ella destaca com a plat fort la presència del gadità El Canijo de Jerez, una veritable bomba, que tancarà el festival (7 de setembre). Abans podrem veure també als joves Yacaré (20 de juliol), Andrés Coll & Carlos Sarduy amb la seua proposta Cafè Dakar (24 d’agost) o els murcians Awakate (13 de juliol), que l’estiu passat ja varen triomfar en les festes de Sant Agustí. S’ha anunciat també la presència d’un artista sorpresa, el 10 d’agost, que es donarà a conèixer pròximament i que, pel que sembla, constituirà una oportunitat única per al públic jove de l’illa.

Complementen el programa les formacions locals Hostal Pascual (27 de juliol), The Groovy Brothers (17 d’agost) i la banda de jazz Ichos (31 d’agost), juntament amb el grup familiar català Bohemios Autorizaos (3 d’agost), que es troba de gira per l’illa.

Andrés Coll. Foto: Joan F. Ribas

La presentació ha tingut lloc aquesta mateixa tarda, amb la presència de la regidora de Cultura, Educació i Patrimoni, María José Ríos; el coordinador de Cultura, Bartomeu Tur, i els artistes flamencs Penélope Tafur i Manuel de Lola.

María José Ríos ha apuntat que aquests festivals “són dos pilars fonamentals per a enriquir d’oci i cultura, a través de la música, el nostre municipi durant els mesos d’estiu, quan més afluència de turistes tenim i més temps lliure i ganes de gaudir tenen els nostres vesins. Dos apostes molt fortes, no sols perquè es celebren en unes dates clau, sinó també per l’inigualable escenari i, com no, el nivell dels artistes que són, al cap i a la fi, els grans protagonistes”.

Per altra banda, el coordinador de Cultura, Bartomeu Tur, ha apuntat que s’ha fet una aposta “per la varietat. Per això presentam un cartell amb nombrosos estils, grups tant d’aquí com de fora, i plats forts amb els quals volem enriquir i dotar de rellevància i identitat aquests festivals”.

Penélope Tafur, Bartomeu Tur & Manuel de Lola

L’artista flamenca Penélope Tafur ha afegit que “a Eivissa no hi ha cultura de flamenc i gràcies a iniciatives com aquesta s’està obrint pas. Hem de saber apreciar-ho de la mateixa forma que s’aprecia fora d’Espanya i sentir-nos orgullosos”.

Finalment, l’artista Manuel de Lola ha subratllat que les jornades són “una oportunitat important per a ‘bailaores’ com nosaltres, que som d’aquí, però també per a acollir figures importantíssimes de fora, i així demostrar un flamenc de nivell”.

L’accés a totes les activitats i concerts és lliure i gratuït fins a completar cabuda.