TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Clàssica

Comença el ‘I Cicle Música i Patrimoni’, amb les bandes de Sant Josep i Sant Antoni

4 maig / 18:30 h - 20:30 h

Banda Municipal de Sant Josep

La plaça de l’església de Sant Josep acull el primer concert del ‘I Cicle Música i Patrimoni’, organitzat per l’Ajuntament de Sant Josep, que protagonitzaran la Banda Municipal de Sant Josep i la Banda de Música de Sant Antoni de Portmany, dirigides per Toni Pons i Frank J. Cogollos, respectivament. Aquest certamen porta composicions clàssiques a llocs emblemàtics del municipi per la seua història, tradició i arquitectura, i consta d’un total de sis recitals.

El públic assistirà en aquest concert a una actuació conjunta de les dos formacions i proposa un programa destinat a donar a conèixer la música de banda a tota la família, amb especial atenció als petits de la casa. Amb aquest objectiu, s’ha preparat un repertori amb peces pertanyents a les bandes sonores d’algunes de les pel·lícules més famoses de Disney i Pixar.

Entre els títols escollits figuren ‘La Bella y la Bestia’, ‘Aladdin’, ‘Shrek’ o ‘El Rey León’, entre altres exemples, així com algunes més recents, com ‘Frozen’, ‘Cómo entrenar a tu dragón’, ‘Coco’, ‘Vaiana’ o ‘Encanto’. El concert, a més, comptarà amb les fantàstiques veus de Virginia Trujillo, Marcos Penchow i Elia Ribas, i es projectarà una selecció d’imatges d’aquestes pel·lícules, adaptades per Daniel García. Un concert, en definitiva, per a gaudir en família.

Banda de Música de Sant Antoni de Portmany

La Banda de Música Sant Antoni de Portmany va néixer el 2007, a partir d’un grup de músics residents a Sant Antoni, en col·laboració amb altres de l’illa. El seu concert inaugural va tenir lloc el 7 de juliol d’aquest mateix any, amb una formació de 30 músics que varen interpretar un programa variat, sota la direcció de Frank J. Cogollos, que ha continuat sent el seu director titular fins a l’actualitat. El concert es va realitzar a la Plaça Nord del municipi de Sant Antoni, amb un gran èxit de públic i crítiques.

La banda realitza concerts de manera periòdica en totes les localitats del municipi, sovint en el marc de les festes patronals, i també ha actuat als auditoris del Club Diario de Ibiza, Cas Serres i sa Punta des Molí, entre altres. Entre els seus concerts destacats figura el que varen dedicar a la música de cinema, interpretant bandes sonores acompanyades per les imatges sincronitzades en directe i la presentació i guió de Joan Amorós. Un altre concert destacable va ser el que varen oferir al costat del Cor de Cambra Coda, a les festes de Sant Bartomeu.

Banda de Sant Antoni. Foto: Joan F. Ribas

El 2011 varen estrenar el seu projecte ‘Tributs’, amb el qual varen realitzar un viatge per la història de la música del segle XX, amb guió i presentació de Joan Amorós i les veus de Chris Martos i Virginia Trujillo. El 2012 també varen participar en els actes commemoratius del segon centenari de la Constitució de 1812, organitzats pel Consell Insular d’Eivissa, al costat d’altres formacions de l’illa. Aquest mateix any, amb motiu del cinquè aniversari de la banda, varen oferir un repàs als musicals més famosos de la història, mitjançant un espectacle anomenat ‘Musicalband’, amb la col·laboració dels cantants Chris Martos i Azahar López, també amb guió i presentació de Joan Amorós. A l’agost del mateix any varen disfrutar de la direcció del prestigiós director convidat Agustí Martínez Caballero.

L’any 2013 varen estrenar el seu projecte ‘Música i historias’, transportant a l’oient fins a diversos esdeveniments, paisatges i llocs, a través de la música i la paraula. A l’any següent, varen gravar i estrenar el seu primer àlbum, Mar de sons, a l’Auditori de Cas Serres. El 2015 varen posar en marxa projectes com ‘Contacontes musical’ i un concert de ‘Tributs’, que va tenir un gran èxit a l’October Fest de Sant Antoni i a Formentera.

El 2016 varen estrenar un nou concert de ‘Música de cinema’ i varen realitzar el seu primer viatge a Dénia, on pogueren actuar a Juaja Port, on han continuat acudint tots els anys amb gran acollida i assistència de públic. Cal destacar també el concert realitzat amb la Coral Polifònica de Formentera i el del desè aniversari, on varen interpretar obres de diferents estils. També han fet intercanvis amb bandes com les de Pollença i Formentera, i amb aquesta última varen crear de manera conjunta l’espectacle ‘Viatge musical’. A més han actuat sota la direcció del portugués Joao Raquel o el propi Toni Pons per a l’espectacle ‘Música i animació’, com a convidats. Han realitzat els Festivals de Bandes de Música de Sant Antoni, juntament amb les Bandes de ‘Música Jove’ de Benimaclet, El Grau i Rocafort, i han actuat en esdeveniments com el 50 aniversari del Club Nàutic Sant Antoni, on varen sortir a l’escenari al costat d’una banda de rock. En l’actualitat, la formació té uns 40 músics.

Banda Municipal de Sant Josep

 La Banda Municipal de Sant Josep es va presentar en societat el 19 de juny de 2009, sota la direcció de Sebastià Roig Sirerol, i va començar amb una formació de 37 músics formats a l’Escola Municipal de Música Can Blau. Al juny de 2010, i amb motiu del seu primer aniversari, va estrenar l’obra ‘Es Vedrà’, encarregada al compositor José Alberto Pina Picazo. El 2014 es va fer càrrec de la banda l’actual director, Toni Pons Bolufer.

Al llarg d’aquest període, la Banda Municipal de Sant Josep ha desenvolupat una àmplia agenda de concerts, que els ha portat cada any a totes les localitats del municipi, sent convidats a més a molts altres llocs de l’illa i de fora. Cal destacar, per exemple, la sèrie de concerts organitzats pel Consell Insular d’Eivissa per a commemorar el bicentenari de la Constitució de Cadis, el duel de bandes organitzat per l’Ajuntament d’Eivissa i l’Associació de Comerciants de la Marina o la participació en les festes del Pilar de la Mola, a Formentera.

També s’han realitzat intercanvis culturals per diferents llocs del país i Europa, com amb la Unió Musical d’Ondara (Alacant), la Banda Municipal de Cartagena (Múrcia), la Banda de Medina de Pomar (Burgos), la Banda de Sant Lorenzen (Àustria) o la Banda de Alcobendas (Madrid). El 2019 va celebrar el seu 10è aniversari amb l’estrena de l’Obra ‘Sant Agustí’, creada pel compositor format a l’Escola Municipal de Sant Josep, Bartomeu Tur Marí.

Més informació sobre el cicle en aquest enllaç

Concert gratuït
Mapa