TOP
Actualitat
Joan F. Ribas

Melodies clàssiques a recintes històrics, amb el ‘I Cicle Música i Patrimoni’

L’Ajuntament de Sant Josep ha fet pública avui la creació del ‘I Cicle Música i Patrimoni’, que portarà composicions clàssiques a llocs emblemàtics per història, tradició i arquitectura. Aquest primer certamen constarà de sis concerts, que es distribuiran per tot el municipi. Amb ell es vol donar protagonisme al preciós patrimoni local i obrir aquests espais a la música clàssica i als joves que ja comencen a destacar en ella.

Els concerts tindran lloc els dissabtes a la tarda/nit, des del 4 de maig fins al 8 de juny. El primer reunirà a la plaça de Sant Josep a les bandes municipals de Sant Josep i Sant Antoni, amb Toni Pons i Frank J. Cogollos com a directors. Oferiran un concert de música de cinema a dos bandes, a partir de les 18,30 hores.

Banda Municipal de Sant Josep. Foto: Joan F. Ribas

La segona cita, l’11 de maig, serà en el Tancó de Can Curt, al costat de la plaça de Sant Agustí, on el Duo Lhav, format per Adolfo Villalonga al piano i Lucía Herranz com a soprano, oferirà un repertori de cançons de l’Andalusia renaixentista. L’espectacle començarà a les 20,45 hores.

El 18 de maig tindrà lloc la tercera cita, a l’idíl·lic i frondós espai de sa Font des Verger, a pocs minuts del centre urbà de Sant Josep. Allí el Petit Cor i una orquestra de cambra oferiran l’espectacle ‘Música nostra de Vicent Tur Palau’, sota la direcció de Jordi Martí, a partir de les 21 hores.

Petit Cor

El següent recital programat es celebrarà el 25 de maig, a sa Font d’en Xiquet, es Cubells, amb un nou programa de música cinematogràfica, a càrrec d’un emsemble de saxofons del Patronat de Música d’Eivissa, format per joves estudiants, a les 19,30 hores.

Les dos últimes convocatòries, ja al juny, tindran com a protagonistes a dos joves eivissencs que es formen a nivell superior a sengles conservatoris. El dia 1 de juny, a les 20 hores, a l’església de Sant Francesc, el públic podrà escoltar a Antoni I. Marí Marí, natural de Sant Joan de Labritja i estudiant de guitarra en el Conservatori Superior del Liceu, a Barcelona. El programa oscil·larà entre la guitarra clàssica i la de jazz, sense perdre de vista la música tradicional eivissenca.

Sant Jordi. Foto: Xescu Prats

El concert final, el 8 de juny, a les 20,45 hores, portarà la música clàssica a l’església de Sant Jordi, on la vesina de Sant Josep i saxofonista Cati Costa oferirà el seu recital de final de carrera, acompanyada del pianista Daniel García. Costa s’ha format en el Conservatori Superior de Música de Castelló.

Tots els concerts són d’accés lliure fins a completar cabuda.