TOP

Vegeu tots els músics
Clàssica

Banda de Música de Sant Antoni

Formació creada el 2007 per músics de Sant Antoni i altres de l’illa, dirigida des del seu origen per Frank J. Cogollos i amb al voltant de quaranta músics.

La Banda de Música Sant Antoni de Portmany va néixer el 2007, a partir d’un grup de músics residents a Sant Antoni, en col·laboració amb altres de l’illa. El seu concert inaugural va tenir lloc el 7 de juliol d’aquest mateix any, amb una formació de 30 músics que varen interpretar un programa variat, sota la direcció de Frank J. Cogollos, que ha continuat sent el seu director titular fins a l’actualitat. El concert es va realitzar a la Plaça Nord del municipi de Sant Antoni, amb un gran èxit de públic i crítiques.

La banda realitza concerts de manera periòdica en totes les localitats del municipi, sovint en el marc de les festes patronals, i també ha actuat als auditoris del Club Diario de Ibiza, Cas Serres i sa Punta des Molí, entre altres. Entre els seus concerts destacats figura el que varen dedicar a la música de cinema, interpretant bandes sonores acompanyades per les imatges sincronitzades en directe i la presentació i guió de Joan Amorós. Un altre concert destacable va ser el que varen oferir al costat del Cor de Cambra Coda, a les festes de Sant Bartomeu.

El 2011 varen estrenar el seu projecte ‘Tributs’, amb el qual varen realitzar un viatge per la història de la música del segle XX, amb guió i presentació de Joan Amorós i les veus de Chris Martos i Virginia Trujillo. El 2012 també varen participar en els actes commemoratius del segon centenari de la Constitució de 1812, organitzats pel Consell Insular d’Eivissa, al costat d’altres formacions de l’illa. Aquest mateix any, amb motiu del cinquè aniversari de la banda, varen oferir un repàs als musicals més famosos de la història, mitjançant un espectacle anomenat ‘Musicalband’, amb la col·laboració dels cantants Chris Martos i Azahar López, també amb guió i presentació de Joan Amorós. A l’agost del mateix any varen disfrutar de la direcció del prestigiós director convidat Agustí Martínez Caballero.

L’any 2013 varen estrenar el seu projecte ‘Música i historias’, transportant a l’oient fins a diversos esdeveniments, paisatges i llocs, a través de la música i la paraula. A l’any següent, varen gravar i estrenar el seu primer àlbum, Mar de sons, a l’Auditori de Cas Serres. El 2015 varen posar en marxa projectes com ‘Contacontes musical’ i un concert de ‘Tributs’, que va tenir un gran èxit a l’October Fest de Sant Antoni i a Formentera.

El 2016 varen estrenar un nou concert de ‘Música de cinema’ i varen realitzar el seu primer viatge a Dénia, on pogueren actuar a Juaja Port, on han continuat acudint tots els anys amb gran acollida i assistència de públic. Cal destacar també el concert realitzat amb la Coral Polifònica de Formentera i el del desè aniversari, on varen interpretar obres de diferents estils. També han fet intercanvis amb bandes com les de Pollença i Formentera, i amb aquesta última varen crear de manera conjunta l’espectacle ‘Viatge musical’. A més han actuat sota la direcció del portugués Joao Raquel o el propi Toni Pons per a l’espectacle ‘Música i animació’, com a convidats. Han realitzat els Festivals de Bandes de Música de Sant Antoni, juntament amb les Bandes de ‘Música Jove’ de Benimaclet, El Grau i Rocafort, i han actuat en esdeveniments com el 50 aniversari del Club Nàutic Sant Antoni, on varen sortir a l’escenari al costat d’una banda de rock. En l’actualitat, la formació té uns 40 músics.

Vídeos

‘50 aniversari Club Nàutic Sant Antoni’

‘Piratas del Caribe’

‘Música i cinema’

‘Coral de Formentera & Banda de Sant Antoni’

‘Tributs: Led Zeppelin’

‘Tributs: Michael Jackson’