TOP
Actualitat
Jesús Cifuentes (Celtas Cortos)

Celtas Cortos i molts més concerts a les festes de Sant Jordi!

L’Ajuntament de Sant Josep ja ha presentat el programa de les festes de Sant Jordi 2024, que, com no podia ser d’una altra manera, arriba carregat de concerts, convertint la plaça d’aquesta localitat en epicentre de la música en viu a l’illa durant diverses setmanes. Com a plats forts, el recital de Celtos Cortos el dia del patró, la marató de concerts a Sant Jordi va de Frita, el X Tour Jordier, l’actuació del grup mallorquí El Hombre 80 i el folk basc de Korrontzi.

En la presentació, que es va celebrar ahir davant de l’església de la localitat, va participar l’alcalde, Vicent Roig, que va destacar que “és una sort poder compartir amb orgull una festivitat que, amb el pas del temps, manté el seu esperit religiós i festiu, gràcies a un poble que ha aconseguit mantenir les arrels generació rere generació. És un plaer i un orgull poder viure aquestes primeres festes del meu poble, Sant Jordi, com a alcalde de Sant Josep de sa Talaia”. Per altra banda, la regidora de Festes, Isabel Castellar, va agrair “el treball incessant que durant tot l’any duen a terme els vesins i les associacions de Sant Jordi, sense el qual no seria possible poder presentar un programa tan complet”. Diversos representants d’aquests col·lectius també varen ser presents.

Sant Jordi va de Frita. Foto: Joan F. Ribas

El programa musical de les festes de Sant Jordi comença aquest dissabte, 13 d’abril, amb nombroses bandes animant el Concurs Interestel·lar de Frita de Matances, també conegut com Sant Jordi va de Frita. Primer actuarà el Grup Folklòric de Sant Jordi de ses Salines (12 hores) i després seguiran la Banda Municipal de Sant Josep de sa Talaia (13 h.), Dj Ric Jazzbo (14 h.), The Rosemary Family (16 h.), Groove Garage (18 h.), Discover (20 h.) i Dj Javi Box (22 h.).

El divendres, 19 d’abril, la plaça acull una Nit de Rock, en la qual participaran quatre bandes de l’illa, algunes d’elles del gènere metal, que sens dubte aconseguiran que la música retrunyeixi en tot el poble. Es tracta de The Holy Riders (19 h.), Frontman Zero (20,20 h.), Badak (21,40 h.) i Vipers (23 h.).

El Hombre 80 (Mallorca)

La nit del dissabte, 20 d’abril, es viurà amb sabor retro, gràcies a l’actuació del grup mallorquí L’Home 80, amb un repertori de rock i pop espanyol d’aquella dècada prodigiosa. Sortiran a l’escenari a les 22 hores i després continuarà la festa Dj Vázquez.

La tarda del diumenge, dia 21, també serà musical, amb una interessant proposta de folk, ja que, a les 20 hores, actuarà una de les més importants bandes del gènere del País Basc, Korrontzi. Prèviament, a les 18 hores sortirà a l’escenari el grup local Amalian Folk.

Korrontzi

Des d’un punt de vista musical, la festa del patró, Sant Jordi, ja s’inicien el dia anterior, dilluns, 22 d’abril, amb un concert de Swingin Tonic, a les 21,30 hores, a la plaça, amb tota la banda al complet. L’endemà, a les 19 hores, per a anar escalfant motors, actuarà la formació local Niños Raros, seguits del famós grup val·lisoletà de folk rock Celtas Cortos, que constitueix el plat fort del programa. La festa acabarà amb un correfoc a càrrec de Els Dimonis, Els Mals Esperits.

Celtas Cortos

La música conclourà amb la celebració de X Tour Jordier, el dissabte 27 d’abril, de 13 a 18 hores, amb música en viu i dj’s en diferents bars del poble, que a més serviran pintxo més beguda per 4,50 euros. Els establiments participants són Can Sala, Rascalobos, Sangrantana, Can Soul i Can Tommy, i oferiran concerts de grups com Groove Garage i Discover, entre altres.

El programa de festes pot descarregar-se a través d’aquest enllaç.