TOP
Actualitat

‘Cantar, jugar i ballar’, el llibre que recupera el cançoner infantil d’Eivissa

Dissabte passat, a la sala Sa Nostra, es va presentar el llibre ‘Cantar, jugar i ballar’, editat per la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa i imprès pel Consell Insular d’Eivissa. Reuneix un ampli cançoner infantil de les Pitiüses, amb un total de 45 temes, i s’ha creat amb l’objectiu de recuperar la tradició que els pares i mares les hi tornin a cantar als boixos i boixes.

Cada cançó inclou una explicació sobre la forma en què ha d’interpretar-se o acompanyar-se d’un joc, així com la partitura i lletra. A més, va acompanyada d’una il·lustració realitzada pel Toni Marí, Tirurit. Mitjançant un enllaç amb codi QR, que redirigeix a una pàgina web, poden escoltar-se les gravacions de totes les cançons. D’aquesta producció s’ha ocupat el sonador i músic Josep Cardona Serapio, amb la col·laboració de quatre veus: els nens Ivan Juan Ferrer i Maria Roig Guasch, la cantant de Endèmics Cristina Marí i la cantant de Sol Post Maria Cardona.

La major part d’aquestes cançons s’han recollit del llibre ‘Històries, romanços i cançons d’Eivissa i el seu entorn’, publicat també per la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa, el 2005, i a més s’han consultat altres fonts, com ‘Cançoniues’ (IEE, 2001), ‘Cançoner tradicional’ (Marià Torres) o ‘Dit i dat. Cançons, endevinetes i jocs per a infants’ (1984, Maria Cardona, Noemi Olivar i Marià Torres).