TOP
Actualitat

Caló de s’Oli acull aquest dijous al gran Dick Oatts amb The Dam Jawn

Aquest dijous, 18 de maig, a les 20 hores, es celebra a l’Auditori Caló de s’Oli un dels concerts de jazz de l’any a Eivissa, gràcies a la presència del famós saxofonista novaiorquès Dick Oatts (1953), que ha actuat i gravat amb músics de la talla de Joe Henderson, Jerry Bergonzi, Joe Williams, Sarah Vaughan i fins i tot Ella Fitzgerald.

El músic, compositor i professor acompanya a la banda de joves músics The Dam Jawn en la seua gira per Europa, que els està portant a les millors sales de jazz del continent. Després del pas per Eivissa la següent parada serà el mític club Jamboree de Barcelona.

The Dam Jawn & Dick Oatts

The Dam Jawn és un quintet de jazz amb seu a Holanda, encara que sorgeix durant una experiència compartida per tots els seus músics als Estats Units, havent viscut i estudiat junts a Filadèlfia, on van conèixer a Oatts i van començar a compondre i arreglar temes per a la banda.

Els integrants d’aquesta formació són Martin Díaz (saxo alt), Frank Groenendijk (saxo tenor), Joan Fort (guitarra), Philip Lewin (contrabaix) i Nitin Parree (bateria). Encara que els cinc viuen i estan actius a Amsterdam, el quintet és molt internacional. Martín Díaz i Joan Fort procedeixen de Catalunya, Philip Lewin és de Stuttgart (Alemanya) i Nitin Parree i Frank Groenendijk són dels Països Baixos.

Respecte a Dick Oatts, cal destacar també la seua labor com a professor a l’Escola de Música de Manhattan. També ha estat artista resident en el Conservatori d’Amsterdam, encara que des de 2006 exerceix com a professor en el prestigiós Boyer College of Music and Dance, de la Universitat Temple de Filadèlfia.