TOP
Actualitat

Arriba el Vudú & Blues Fest, amb Ángel Wolf, 12 Bars All Blues, Víctor Gresely i l’escriptor Héctor Martínez

El diumenge 4 de desembre, en horari diürn, es celebra el Vudú & Blues Fest a l’Auditori Caló de s’Oli, que començarà amb una conferència musical oferta per l’escriptor madrileny Héctor Martínez, que viatja a l’illa per a presentar el seu nou llibre ‘Al compás del vudú’, i en la qual estarà acompanyat pel prestigiós pianista català establert a Eivissa Víctor Gresely.

El festival oferirà dos concerts més. El primer el protagonitzarà Ángel Vera, també conegut a tot el país com Ángel Wolf, que ha acompanyat a bandes com Los Zigarros o la Tonky Blues Band en les seues gires. Actuarà en format one man band, amb veu, guitarra, harmònica i percussió.

Héctor Martínez

Després d’ell pujarà a l’escenari la banda 12 Bars All Blues, formada per tres músics de llarga trajectòria a l’illa: Albert Oliva (veu i guitarra), Salvatore Licitra (baix) i Luis Amador (percussió), que oferiran un repertori de clàssics del blues. Aquest festival està organitzat per l’Ajuntament de Sant Josep i l’Associació Cultural Great River Road.

Les barres i food trucks obriran a partir del migdia i la conferència musical començarà a les 13 hores. L’actuació d’Ángel Wolf està prevista sobre les 14.30 hores, per a donar pas després a 12 Bars All Blues, al voltant de les 16 hores, amb l’objectiu de prolongar aquesta actuació fins al vespre.

‘Al compás del Vudú’, amb Héctor Martínez i Víctor Gresely

‘Al compás del vudú’ és el nou llibre de l’escriptor Héctor Martínez (Fuenlabrada, 1980), que, a més de president i impulsor de la Societat de Blues de Madrid, es dedica a investigar el blues, el soul i altres músiques americanes d’arrels. El llibre, que conté dos cd’s amb 48 cançons restaurades, traduïdes i comentades, aprofundeix en la relació entre el blues, el ragtime i altres estils amb les creences vudú. S’emmarca en els temps de la Louisiana espanyola, que va ser una època de repressió i intolerància que va fer que la colònia nord-americana visqués allunyada i oblidada de la metròpolis. Aquesta situació va produir una laxitud que va suposar el brou de cultiu perfecte per a l’aparició del vudú, el hoodoo, el Mardi Gras…

Víctor Gresely. Foto: Joan F. Ribas

Durant la presentació coneixerem aquestes històries i moltes més de mà de l’autor, que estarà acompanyat del pianista Víctor Gresely. Es tracta d’un dels teclistes més valorats pels músics eivissencs i destaca per la capacitat d’improvisació. Interpretarà ritmes de ragtime i temes de coneguts pianistes de Nova Orleans, com Professor Longhair, Dr. John o Allen Toussaint, entre altres.

En 2021, Héctor Martínez ja va presentar a Caló de s’Oli el llibre ‘Comer y cantar: Soul, Food & Blues’, que inclou la història de més de 100 cançons que il·lustren un total de 18 receptes de cuina tradicional americana. El 2020 va ser triat millor llibre sobre cuina americana publicat en el món, als Gourmand World Cookbook Awards, considerats els Oscar dels llibres de cuina.

Ángel Wolf, un mestre de l’harmònica

Ángel Vera (Alacant, 1982), també conegut com Ángel Wolf, s’ha mudat recentment a Eivissa. Ha exercit com armonicista del famós grup Los Zigarros durant un temps i les seues classes en línia d’harmònica des de Harpvard, la Universitat de l’Harmònica, que va crear en 2016, són molt conegudes entre els aficionats de tot el país i de la resta del món. Té al voltant de 200.000 seguidors a les xarxes socials i és artista Hohner internacional, la marca d’harmòniques. També ha estat músic de carrer i ha viscut uns anys a Madrid, on el bluesman Tonky de la Peña el va fitxar per a la seua banda, la mítica Tonky Blues Band.

Ángel Wolf. Foto: Joan F. Ribas

12 Bars All Blues, música d’arrels amb tres grans músics

La banda 12 Bars All Blues és una de les moltes formacions impulsades pel cantant i guitarrista català Albert Oliva, establert a l’illa des de fa alguns anys i també membre de grups habituals en els escenaris eivissencs, com Razzmatazz, Easy Feeling, The Peluts o Eivissurfers, entre altres. L’acompanyen dos músics també d’indubtable talent: el baixista i contrabaixista Salvatore Licitra, un dels músics de jazz més prestigiosos amb aquests instruments a Eivissa, i el virtuós percussionista Luis Amador, membre d’una de les sagues musicals més importants del país.

12 Bars All Blues. Foto: Joan F. Ribas