TOP
Actualitat

Així sona ‘Soledad’, el segon single de l’àlbum ‘Va Sonando’ de Swingin Tonic

El grup eivissenc Swingin Tonic acaba de publicar a les principals plataformes digitals de música per streaming la cançó ‘Soledad’, segon single de l’àlbum ‘Va Sonando, que es distribuirà en format CD la setmana que ve a través de diferents comerços de l’illa. Aquest treball inclou sis cançons pròpies, una versió i un remix realitzat pel músic i productor Chelu García.

‘Soledad’ destaca pels seus canvis de ritme, el protagonisme dels vents i una lletra íntima i poètica, obra del guitarrista Iván Pacheco que, segons reconeix, va escriure en un moment difícil. La música és obra del propi Iván i de la cantant Claudia Otelli, amb arranjaments de la resta de la banda: Julien Catonné, Michael Alcaras, Txumari García, Gustavo Gamaza i Nahuel Aschei.

Swingin Tonic porta mesos treballant en aquest disc, que s’ha gravat als estudis Can Cala, del productor i percussionista P. J. González. A més, tots els temes que l’integren s’han mesclat i masteritzat a Madrid, sota la direcció d’Alfonso Samos, un productor de renom que ha treballat amb artistes molt importants, com Luz Casal, Maná, Chenoa, Coors o Ella Baila Sola, entre altres. El segon single, ‘Soledad’, es publicarà el pròxim 4 d’agost i el disc complet, en format CD, podrà adquirir-se pocs dies després. Els aficionats al vinil també podrán comprar-lo, però hauran d’esperar fins a la tardor.

Swingin Tonic és un dels projectes musicals de major èxit en les dos últimes temporades a Eivissa. La seua música i vestuari vintage han estat una autèntica bomba, fins a l’extrem que la formació, durant la temporada turística, rep més peticions d’actuacions de les quals pot acceptar. El lideren el guitarrista Iván Pacheco i la cantant Claudia Otelli i actuen en format duo, trio, quartet i septet.

Els altres músics que formen part de la banda són Txumari García i Salvatore Licitra al contrabaix, Michael Alcaras a la bateria, Naco Aschei a la trompeta, Gustavo Gamaza al saxo i Julien Catonné als teclats. El seu repertori engloba diferents estils, com swing, blues, bossanova i jazz, inspirant al públic a evocar les èpoques que van emmarcar cadascun d’aquests estils.

Otelli i Pacheco ja van coincidir en una altra banda dedicada al swing, Pin Up Sound, i ara segueixen per aquests mateixos rumbs de posar a ballar a tothom. Pacheco es va formar en música clàssica i jazz a Vitòria-Gasteiz i ha estat membre fundador de múltiples bandes, a més de compartir escenari amb The Dynamites, Fundación Toni Manero, Wagoon Cookin, Barbara Mason, James Kirkland o Prince Phillip Mitchel. Actualment manté una altra banda anomenada Caravan of Swing, amb un repertori de gipsy jazz. Claudia Otelli, per altra banda, és italiana i resideix a l’illa des del 2008. Aquí també va formar la banda La Locanda i ha exercit com a ballarina i cantant del cabaret Chicago, a La Imprenta, entre altres projectes.