TOP
Reportatges

Swingin Tonic ja prepara el seu primer disc, que llançarà a la primavera

La pròxima primavera la discografia eivissenca creixerà amb un nou àlbum de la banda local Swingin Tonic, que ja es troba totalment immersa en el procés de creació. El grup acaba de tornar d’un tancament musical a Formentera, on ha aconseguit deixar liquidats sis temes propis, que ja estan plenament assajats, arreglats i llestos per ser gravats  a l’estudi, cosa que ocorrerà en dates pròximes.

Swingin Tonic, unes de les formacions més actives a l’actualitat, es va formar durant el temps de pandèmia i confinament, amb el duo compost pel guitarrista Iván Pacheco i la cantant Claudia Otelli com a columna de vertebral. La banda, però, posseeix diferents formats per a adaptar-se a tots els escenaris i públic, com trio, quartet i fins i tot septet. En el futur àlbum participa la versió més àmplia del grup, amb els seus set components: els esmentats Claudia i Iván, juntament amb Txumari García al contrabaix, Michael Alcaras a la bateria, Naco Aschei a la trompeta, Gustavo Gamaza al saxo i Julien Catonné als teclats.

Els sis temes ja acabats per aquesta popular banda de swing inclouen lletres en castellà, italià i francès, escrites per Claudia i Iván. Les harmonies, per altra banda, són obra d’Iván, excepte una d’elles que está feta per Julien. Els arranjaments de vent els han treballat Naco i Gustavo, amb la col·laboració del saxofonista Víctor Ávila.

En aquest repertori hi ha blues/gospel, swing, electro-swing, jazz, música balcànica i jazz manouche. A més, la banda está estudiant arrodonir l’àlbum amb un parell de versions. Una de les més probables, que mai sol faltar als concerts de Swingin Tonic, és ‘Bella Ciao’. La banda ja ha gravat una versió d’un minut d’aquest popular tema, que servirà com a banda sonora per a promocionar la pròxima edició de l’Ibiza Swing Fun Fest i que es pot escoltar a continuació:

La música d’estil vintage que Swingin Tonic interpreta sobre l’escenari engloba diferents gèneres musicals, com a swing, blues, bossanova i jazz. Claudia i Iván ja van tocar junts en una altra banda dedicada al swing: Pin Up Sound. Alguns mitjans de comunicació s’han fet ressò aquests dies del seu tancament a Formentera, com pot veure’s al següent vídeo d’IB3: