TOP
Actualitat
Joan F. Ribas

Remolí de rock and roll a Madrid amb la festa Sant Josep és Música

Una apoteosi musical amb la sala caramulla de gent. La festa del primer aniversari de Sant Josep és Música, celebrada divendres passat al Club Malasaña de Madrid, coincidint amb FITUR, només pot definir-se com un remolí, gràcies a les potents actuacions de Dr. Trapero i The Bo Derek’s, amb la col·laboració de Soulman Sal.

El local, un dels més espectaculars de la capital, amb la pista i l’escenari situats a un nivell més baix que la zona de barres, va ser reservada per l’Ajuntament de Sant Josep de 19 a 22 hores. La festa, per tant, va començar d’hora amb l’actuació del grup eivissenc Dr. Trapero, que amb les seues lletres divertides i amb un punt revolucionari, van escalfar l’ambient des del primer moment. Amb les cançons inicials, el lloc es va anar omplint i el trio, format per Alfonso H. Morillas (veu i guitarra), David Lorenzo (veu i guitarra) i Luis R. del Cerro (percussió), ho va donar tot perquè el públic s’ho passés en gran.

En l’última fase de l’actuació el local ja estava de gom a gom i llest per a rebre al grup de Vigo The Bo Derek’s, triat per a l’ocasió pel seu rotund triomf en els escenaris de Sant Josep, en les dues ocasions que van actuar el 2022 (Rock Island Festival, a Caló de s’Oli, i Can Jordi Blues Station). Sens dubte, els qui els descriuen com el grup de rock and roll amb millor directe del país o la reencarnació amb accent gallec de Dr. Feelgood no exageren mica. Varen començar com una metralleta des de la primera cançó i ja no varen parar.

Óscar Avendaño (veu i guitarra), Jorge Lorre (baix i cors) i Rufus el Guarro (bateria i cors) van acabar omplint la pista i la resta del local fins als topalls i posant a la marabunta a ballar com posseïda. El trio va repassar els grans èxits dels seus dos discos, 10 (2019) i Inféctame Baby! (2021), i també va interpretar algunes versions. L’apoteosi va arribar quan es va pujar a l’escenari amb l’harmònica Soulman Sal, del grup eivissenc Uncle Sal, per a cantar juntament amb Avendaño el clàssic de Tina Turner ‘Nutbush City Limits’. Després van caure un parell de temes dels Bo Derek’s i el clàssic de Dr. Feelgood ‘She Does It Right’, amb Soulman i Avendaño tirats pel terra i envoltats de públic. Una veritable apoteosi musical.

Les tres hores de festa van transcórrer com una exhalació i el públic es va quedar amb ganes de molt més. Entre ells, nombrosos eivissencs que varen viatjar per a l’ocasió i també múltiples madrilenys, membres de la Societat de Blues i amics i seguidors de les dos bandes. A més de diferents representants de l’Ajuntament de Sant Josep, periodistes i gent del sector turístic, també varen gaudir del concert representants de les diferents associacions culturals del municipi, com l’Associació de Músics d’Eivissa, Associació de Vesins des Cubells, Associació ses Barsetes de Sant Jordi, Associació Ca sa Majora S. XXI, Associació de Vesins de Sant Agustí i Associació Cultural Great River Road, entre altres.

Foto: Joan F. Ribas

Va ser una nit espectacular i inoblidable, gràcies a l’esforç impressionant de tots els músics, que es van deixar la pell, l’atmosfera màgica del Club Malasaña, amb una decoració impressionant, i l’actitud estupenda del públic, que gairebé podríem dir que va abandonar la sala fent bots. Des de Sant Josep és Música donam gràcies a tots els que van fer possible aquesta festa i esperem amb ànsia una pròxima edició.

A continuació, us deixam una galeria especial de l’esdeveniment amb imatges de Joan F. Ribas, que també va exposar la seua fotografia musical aquests dies a la Malvin Gallery de Madrid:

Foto: Xescu Prats

Foto: Xescu Prats

Foto: Xescu Prats