TOP

Vegeu tots els músics
hiphop / Flamenc

Vinnie Dollar

La versió com a músic urbà del cantaor de flamenc Joan Lladó, que mescla aquest estil amb el rap, a través de produccions d’impacte per qualitat tècnica i nivell artístic.

Vinnie Dollar és el nom artístic, en la seua faceta més urbana, de Joan Lladó Roselló (Eivissa, 1988), un illenc de soca-rel. El seu treball constitueix un exemple de creativitat i capacitat de romandre connectat, establint col·laboracions amb els grans del rap i l’hip hop del país, des d’un lloc tan petit i aïllat com Eivissa.

Va començar la seua carrera musical després de quedar seduït per la força i el sentiment de Camarón de la Isla. Poc després va descobrir el rap, aferrant-se als dos gèneres per a acabar unint-los amb mestratge. El flamenc també el desplega amb la banda Querencia, que camina per sendes més ortodoxes, amb lleus concessions al jazz i als ritmes afrocubans. En ell exerceix com a ‘cantaor’ i també acompanya a la guitarra. El segon el transita com Vinnie Dollar i ofereix un dels exemples més potents del país sobre com encaixar dos estils que neixen del carrer, conjugant misèries i afrontant disgustos.

Compta amb múltiples senzills a les plataformes de música per streaming, on té milions de reproduccions a l’any. Alguns dels seus videoclips realment impressionen per la mescla d’estils i conceptes. Un bon exemple és ‘Oro’, una fusió de rap, flamenc i cultura eivissenca, que forma part de l’EP 22, on tenen protagonisme el ball payés, l’arquitectura eivissenca i els paisatges de l’illa. Aquesta magníficament dirigit per Coke Céspedes (El Puto Coke), un famós raper gallec.

Encara que té altres treballs audiovisuals igual d’impactants, com a ‘Luz’, amb 4 milions de visualitzacions a Youtube, en el qual parla dels nens del carrer, criats sense amor, un tema que irromp des de les entranyes, sustentant-se en les pròpies experiències vitals. Col·labora, a més, amb diferents artistes del gènere urbà, com Kinky Bwoy, Griffi, Haze, Donny King o Namo Delabeats, entre altres. Sens dubte, un dels artistes més brillants i prometedors de l’illa.

discos

Vinnie Dollar

Lu$ifer

Primer EP del compositor i cantant Vinnie Dollar, en el qual ofereix una fusió de música urbana a base de flamenc i rap (2018).
Escolta el disc

Vinnie Dollar

22

Vinnie Dollar va publicar aquest EP el 2022, amb cinc temes i sota la producció de l'artista català Griffi.
Escolta el disc

Vídeos

‘Oro’

‘En tus manos’

‘Luz’

‘Por los míos’

‘Jurao’

‘Sabrás’ (Feat. Kinky Bwoy & Griffi)