TOP

Vegeu tots els músics
Blues / Swing

Martín Burguez

Destacat guitarrista i cantant de blues uruguaià establert a Barcelona, amb presència ocasional a l’illa

Una de les sorpreses que han irromput últimament en el món del blues a Eivissa ha estat el guitarrista i cantant uruguaià Martín Burguez (Montevideo, 1988). Establert a Barcelona, va aterrar per primera vegada a l’estiu de 2021 i va oferir una petita gira amb inici a Can Jordi Blues Station, acompanyat del baixista Christian Morana i el percussionista David Barona.

Burguez va començar la seva carrera a Buenos Aires i, al costat de la seva banda El Club del Jump, es va convertir en un dels artistes principals de l’escena musical de la ciutat. Es va fer conegut tant per la seva tècnica electritzant amb la guitarra, amb creatius solos, com per la seva veu, a l’estil dels grans clàssics del blues i el swing. En aquesta època va acompanyar als grans músics nord-americans del gènere que van visitar el país, com James Boogaloo Bolden, trompetitsta i líder de la banda de B. B. King, Lurrie Bell, Saix Gordon, Kirk Fletcher, Jimmy Burns, Tia Carrol o J. J. Thames.

Des de petit, va aprendre escoltant i imitant als grans mestres del blues, com T-Bone Walker, B. B. King, Pee Wee Crayton o Freddie King, interessant-se també pel so del West Coast o jump blues, que rep grans influències del jazz, el swing i el rhythm&blues dels anys 40 i 50.

Té tres discos publicats i al llarg dels últims anys ha aconseguit portar la seva música per diferents ciutats d’Europa i Amèrica Llatina. Actualment acaba de posar en marxa a Barcelona el sextet Martín Burguez & His Rhythm Combo, on l’acompanyen Víctor Puertas (piano), Oriol Fontanals (contrabaix), Arnau Julià (bateria), Pol Prats (saxo tenor) i Pere Miró (saxo baríton).

Vídeos

‘Open Up That Door’ (Martín Burguez & His Rhythm Combo)

‘Watcha Gonna Do’ (Martín Burguez & His Rhythm Combo)

‘Theres Only You’ (Martín Burguez & el Club del Jump)

‘Drive My Car/You always treat me like a dog’ (Martín Burguez & El Club del Jump)

'Come Back Home' (Martín Burguez & Christian Morana)

Martín Burguez (Can Jordi Blues Station)