TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues

Martín Burguez actua amb el seu trio a l’escenari de Can Tommy, a Sant Jordi

16 de setembre de 2023 / 18:00 h - 20:00 h

Joan F. Ribas

El gran cantant i guitarrista uruguaià establert a Barcelona Martín Burguez fa doblet aquest dissabte, amb aquesta actuació a l’escenari del restaurant Can Tommy, a Sant Jordi. Com és habitual, l’acompanyen dos grans professionals amb els quals té molt feeling: Christian Morana, baixista argentí resident a Madrid, i David Barona bateria asturià establert a Eivissa. Interpretaran temes de blues composts per Martín i versions d’alguns clàssics del gènere. Una magnífica oportunitat per a escoltar autèntic blues amb sabor vintage.

Establert a Barcelona, Burguez va aterrar per primera vegada a l’illa a l’estiu de 2021 i va oferir una petita gira amb inici a Can Jordi Blues Station, acompanyat d’aquests mateixos músics.

Burguez va començar la carrera a Buenos Aires i, al costat de la seua banda El Club del Jump, es va convertir en un dels artistes principals de l’escena musical de la ciutat. Es va fer conegut tant per la seua tècnica electritzant amb la guitarra, amb creatius solos, com per la veu, a l’estil dels grans clàssics del blues i el swing. En aquesta època va acompanyar als grans músics nord-americans del gènere que van visitar el país, com James Boogaloo Bolden, trompetitsta i líder de la banda de B. B. King, Lurrie Bell, Sax Gordon, Kirk Fletcher, Jimmy Burns, Tia Carrol o J. J. Thames.

Des de petit, va aprendre escoltant i imitant als grans mestres del blues, com T-Bone Walker, B. B. King, Pee Wee Crayton o Freddie King, interessant-se també pel so del West Coast o jump blues, que rep grans influències del jazz, el swing i el rhythm&blues dels anys 40 i 50.

Té uns quants discos publicats i al llarg dels últims anys ha aconseguit portar la seua música per diferents ciutats d’Europa i Amèrica Llatina. Actualment actua a Barcelona amb el sextet Martín Burguez & His Rhythm Combo, on l’acompanyen Víctor Puertas (piano), Oriol Fontanals (contrabaix), Arnau Julià (bateria), Pol Prats (saxo tenor) i Pere Miró (saxo baríton).

Concert gratuït

Lloc

Can Tommy
Avinguda de Vicent Serra, 28. Sant Jordi + Mapa de Google
971 072 323
Informació del músic
Martín Burguez
Envia l'esdeveniment als teus amics
Mapa