TOP
Carregant Esdeveniments
Vegeu tots els concerts
Blues

El bluesman uruguaià Martín Burguez torna a Can Jordi amb el seu trio

16 setembre / 13:00 h - 15:00 h

Joan F. Ribas

Que el gran cantant i guitarrista uruguaià Martín Burguez torni a Can Jordi sempre resulta un esdeveniment. El músic, establert a Barcelona, ha deixat una profunda marca en les seues visites anteriors. Com és habitual, l’acompanyen dos grans professionals amb els quals té molt feeling: Christian Morana, baixista argentí resident a Madrid, i David Barona bateria asturià establert a Eivissa. Interpretaran temes de blues composts per Martín i versions d’alguns clàssics del gènere. Una magnífica oportunitat per a escoltar autèntic blues amb sabor vintage.

Establert a Barcelona, Burguez va aterrar per primera vegada a l’illa a l’estiu de 2021 i va oferir una petita gira amb inici a Can Jordi Blues Station, acompanyat d’aquests mateixos músics.

Burguez va començar la carrera a Buenos Aires i, al costat de la seua banda El Club del Jump, es va convertir en un dels artistes principals de l’escena musical de la ciutat. Es va fer conegut tant per la seua tècnica electritzant amb la guitarra, amb creatius solos, com per la veu, a l’estil dels grans clàssics del blues i el swing. En aquesta època va acompanyar als grans músics nord-americans del gènere que van visitar el país, com James Boogaloo Bolden, trompetitsta i líder de la banda de B. B. King, Lurrie Bell, Sax Gordon, Kirk Fletcher, Jimmy Burns, Tia Carrol o J. J. Thames.

Des de petit, va aprendre escoltant i imitant als grans mestres del blues, com T-Bone Walker, B. B. King, Pee Wee Crayton o Freddie King, interessant-se també pel so del West Coast o jump blues, que rep grans influències del jazz, el swing i el rhythm&blues dels anys 40 i 50.

Té uns quants discos publicats i al llarg dels últims anys ha aconseguit portar la seua música per diferents ciutats d’Europa i Amèrica Llatina. Actualment actua a Barcelona amb el sextet Martín Burguez & His Rhythm Combo, on l’acompanyen Víctor Puertas (piano), Oriol Fontanals (contrabaix), Arnau Julià (bateria), Pol Prats (saxo tenor) i Pere Miró (saxo baríton).

Concert gratuït

Lloc

Can Jordi Blues Station
Carretera Eivissa-Sant Josep kilómetro 8
Sant Josep de sa Talaia, 07830 España
+ Mapa de Google
971 800 182
Informació del músic
Martín Burguez
Envia l'esdeveniment als teus amics
Mapa